Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tvorca Simpsonovcov v smútku: Zomrela mu mama, po ktorej pomenoval Marge

Margaret Ruth Groening
Margaret Ruth Groening (Zdroj: Twitter)

Vo veku 94 rokov zomrela Margaret Ruth Groening, matka tvorcu seriálu Simpsonovci (1989) Matta Groeninga, po ktorej dostala meno postavička Marge Simpsonová. Posledný raz vydýchla 22. apríla v Portlande, zomrela v spánku.

Margaret Groening bola dcérou nórskych emigrantov, ktorí sa stretli na lodi, keď cestovali do Spojených štátov amerických. Za Homera Groeninga, ktorý zomrel v roku 1996, sa podľa jej slov vydala preto, že ju vedel zo všetkých mužov najviac rozosmiať. Matt Groening po ňom pomenoval hlavu rodiny Simpsonovcov a zároveň manžela Marge. Dvojica spolu mala päť detí - Patty, Marka, Matta, Lisu a Maggie.

Simpsonovci sú najdlhšie vysielaným animovaným seriálom v USA a tiež americkým sitkomom s najväčším počtom dielov. Jeho prvá epizóda mala premiéru 17. decembra 1989, postavičky sa však na obrazovke objavili už v roku 1987 v Tracey Ullman Show. Seriál vysielajú vo viac ako 100 krajinách sveta a nadabovaný je viac ako 50 jazykmi. Príbehy Homera, Marge, Lisy, Barta a Maggie získali 27 cien Emmy. Simpsonovci majú od roku 2000 svoju hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu