Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Lekár z reality šou spáchal samovraždu: V liste na rozlúčku obvinil médiá!

Thierry Costa
Thierry Costa (Zdroj: dailymail.co.uk)

PARÍŽ - Lekár francúzskej reality šou Koh-Lanta (obdoba súťaže Kto prežije, pozn. red) Thierry Costa (†38) spáchal v pondelok samovraždu po tom, čo jeden zo súťažiacich minulý týždeň zomrel. Lekár v liste na rozlúčku napísal, že ho médiá po smrti Géralda Babina (†25) nespravodlivo kritizovali a osočovali.

Babin mal už počas prvého natáčacieho dňa na jednom z neobývaných kambodžských ostrovov srdcovú príhodu. Costa mu následne poskytol prvú pomoc a potom ho letecky prepravili do nemocnice, kde však zomrel. Francúzske médiá kritizovali televíziu TF1, ktorá program vysiela, že Babinovi neposkytli pomoc dostatočne rýchlo a nútili ho dokončiť rozhovor, aj keď sa necítil dobre.

Najväčšia kritika sa však zniesla na lekára Costu, ktorý ju neuniesol a spáchal samovraždu. "Som presvedčený, že som sa staral o Geralda správne - ako o pacienta a nie ako o súťažiaceho. Nijak som neporušil Hippokratovu prísahu," napísal v liste na rozlúčku s tým, že si želal, aby ho spopolnili v Kambodži. Televízia TF1 súťaž ihneď po úmrtí Babina prerušila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu