Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zoznámte sa, toto sú najvplyvnejšie celebrity sveta!

Oprah Winfrey Zobraziť galériu (11)
Oprah Winfrey (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americká televízna osobnosť Oprah Winfrey je najvplyvnejšou celebritou tohto roka podľa magazínu Forbes. Ten svoj rebríček vytvoril na základe elektronického prieskumu, pričom americká verejnosť mala na výber 7500 známych osobností a 46 rôznych vlastností.

Winfrey označilo za vplyvnú až 48 percent ľudí, čo zrejme súvisí aj s rastúcou sledovanosťou jej televízie OWN. Moderátorka divákov a diváčky prilákala viacerými exkluzívnymi rozhovormi so známymi osobnosťami. Vyspovedala napríklad bývalého cyklistu Lancea Armstronga, speváčku Rihannu či dcéru zosnulej speváckej hviezdy Whitney Houston Bobbi Kristinu.

Gerry Philpott, ktorý mal rozsiahlu anketu na starosti, vysvetlil, že pre každého človeka znamená slovo "vplyvný" niečo iné. Zväčša však ide o to, aký má daná osobnosť dopad na kultúru, čo nemá nič spoločné s jej obľúbenosťou. Napríklad miliardára Donalda Trumpa považuje za vplyvného až 35 percent opýtaných, no iba 15 percentám je sympatický.

Na druhom mieste je legendárny režisér, scenárista a producent Steven Spielberg, ktorého za vplyvného označilo 47 percent respondentov. Philpott vysvetlil, že také vysoké umiestnenie akéhokoľvek filmára sa môže zdať zvláštne, no v skutočnosti majú na spoločnosť veľký vplyv. "Spýtajte sa kohokoľvek, na čo myslí predtým, ako vojde do oceánu," povedal, čím narážal na Spielbergov kultový film Čeľuste z roku 1975.

V prvej päťke sú dokonca traja ďalší filmári - Martin Scorsese, Ron Howard a George Lucas. Na šestke je lekár Mehmet Oz, ktorému vo svojej televízii dala priestor práve Winfrey a za ním nasleduje moderátorka Barbara Walters. Ôsme miesto patrí hudobníkovi Bonovi, na deviatke je spisovateľka a odborníčka na financie Suze Orman. Desiatku uzatvára herec a režisér Clint Eastwood.

Najvplyvnejšie celebrity roka 2013 podľa magazínu Forbes:

1. Oprah Winfrey
2. Steven Spielberg
3. Martin Scorsese
4. Ron Howard
5. George Lucas
6. Mehmet Oz
7. Barbara Walters
8. Bono
9. Suze Orman
10. Clint Eastwood

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu