Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Oprah Winfrey poprela, že bude kandidovať za prezidenta: To nie je nič pre mňa!

Oprah Winfreyová poprela, že by sa chcela uchádzať o post prezidentky
Oprah Winfreyová poprela, že by sa chcela uchádzať o post prezidentky (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)

WASHINGTON - Americká televízna moderátorka, herečka, producentka a filantropka Oprah Winfreyová ukončila špekulácie, že sa možno bude v roku 2020 uchádzať o úrad amerického prezidenta - v interview zverejnenom vo štvrtok v módnom časopise InStyle uviedla, že kandidovanie za prezidenta nesedí jej povahe.

"Pred pár dňami som stretla niekoho, kto mi povedal, že mi s kampaňou pomôžu," vyhlásila pre magazín InStyle. Mediálna magnátka sa stala stredobodom záujmu medzi členmi opozičnej Demokratickej strany po svojom prejave zo 7. januára na slávnostnom odovzdávaní cien Zlaté glóbusy, kde prevzala ocenenie za celoživotné dielo.

Médiá v nasledujúcich dňoch naznačovali, že možno uvažuje o kandidatúre v najbližších prezidentských voľbách. V rozhovore pre InStyle Winfreyová povedala, že nedávno videla "chutný" hrnček na kávu ozdobený nápisom "Oprah 2020". "Všetko, čo človek potrebuje, je hrnček, nejaká odborná literatúra o kampani a tričko," dodala Winfreyová.

"Vždy som s úplnou istotou o sebe vedela, čo viem robiť a čo nie. A práve o toto nemám záujem. Nemám na to DNA," vysvetlila obľúbená a slávna moderátorka, ktorú citovala aj agentúra DPA.

Prezident Donald Trump, ktorý je sám bývalou hviezdou televíznej reality šou, 9. januára vyhlásil, že pochybuje o tom, že Winfreyová bude kandidovať. "Mám Oprah rád. Nemyslím si, že bude kandidovať," vyjadril sa Trump pred novinármi počas zasadnutia kabinetu v Bielom dome.

Viac o téme: PrezidentkaKandidatúraOprah WinfreySpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu