Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FBI zverejnila tajné spisy o Whitney Houston!

Whitney Houston Zobraziť galériu (6)
Whitney Houston (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) na svojej webstránke zverejnil 128-stranový dokument týkajúci sa zosnulej americkej speváčky Whitney Houston. Ide o tri prípady, ktoré FBI riešila v rokoch 1988 až 1999.

Prvý prípad sa týka istého nezamestnaného obyvateľa štátu Vermont a vojnového veterána, ktorý napísal 79 listov speváčke a 16 listov jej rodine. V jednom z nich uviedol, že sa do "pani Whitney" zamiloval a nazval ju "najkrajšou a najpôvabnejšou ženou na svete".

Písal jej napríklad aj o svojej bolesti a o tom, že už je "taký zúfalý a nahnevaný", že mu napadajú veci, ktoré ho desia. Keďže mu neodpovedala, naďalej sa jej vyhrážal, napríklad vyhlásil, že o svojej láske prehovorí v médiách. FBI sa s posadnutým fanúšikom stretla v roku 1988 a rozhodla sa prípad uzavrieť. Muž totiž sľúbil, že speváčke dá pokoj, lebo si uvedomil, že jeho činy by mohli "poškodiť jej povesť".

Ďalší incident, ktorého sa chopila FBI, sa odohral v roku 1992. Nemenovaná osoba tvrdila, že má informácie o speváčkiných ľúbostných aférkach a ak hviezda nezaplatí 250-tisíc dolárov, verejne o nich prehovorí. Nie je jasné, ako sa prípad skončil, no speváčkin otec John a právnici s FBI komunikovali a nakoniec sa zhodli na tom, že nešlo o trestný čin.

Tretie vyšetrovanie FBI uskutočnila vo februári 1999 po tom, ako istý holandský fanúšik poslal Houston výhražné listy a nahrávky piesní, ktoré pre ňu napísal. Pri vypočúvaní tvrdil, že je prezident Európy, kúpil si Brazíliu za 66 miliárd dolárov a pomohol Nelsonovi Mandelovi vyhrať voľby v Juhoafrickej republike. Podľa FBI neporušil zákon.

Whitney Houston, ktorá si fanúšikov získala hitmi ako Greatest Love of All, I Will Always Love You či I Wanna Dance with Somebody, našli 11. februára bez známok života vo vani jej hotelovej izby v Beverly Hills. Oficiálnou príčinou úmrtia hviezdy filmov Osobný strážca (1992) či Kazateľova žena (1996) bolo utopenie. Cudzie zavinenie vyšetrovatelia vylúčili.

Štyridsaťosemročná Houston mala v čase úmrtia vo svojom tele aj marihuanu, antihistaminikum a ďalšie lieky. Držiteľku šiestich cien Grammy pochovali 19. februára 2012 na cintoríne Fairview v mestečku Westfield v jej rodnom New Jersey. Zostala po nej dcéra Bobbi Kristina, ktorej otcom je speváčkin exmanžel - spevák Bobby Brown. Informácie zverejnila webstránka www.aceshowbiz.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu