Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Špeciál pre Whitney Houston: Uctia si ju aj rok po smrti!

Whitney Houston Zobraziť galériu (9)
Whitney Houston

LOS ANGELES - Organizátori hudobných cien Grammy si deň pred tohtoročným slávnostným ceremoniálom pripomenú zosnulú speváčku Whitney Houston. Televízia CBS odvysiela v sobotu 9. februára špeciál The Grammys Will Go On: A Death in the Family, v ktorej priblíži, ako sa vlani len deň pred galavečerom vyrovnali s nečakaným úmrtím speváckej hviezdy, a ako poctu na jej pamiatku zapracovali do programu.

Vo štvrtok o tom informovali zástupcovia americkej Národnej akadémie nahrávacích umení a vied. V úvode vlaňajšieho ceremoniálu Grammy si moderátor LL Cool J speváčku pripomenul modlitbou. Neskôr Jennifer Hudson interpretovala jej najslávnejší hit I Will Always Love You.

V hodinu trvajúcom programe CBS odhalí skúšky tohto vystúpenia, odvysiela rozhovory s rôznymi umelcami ako Bruce Springsteen alebo Taylor Swift a priestor dá aj producentom, ktorí na poslednú chvíľu museli robiť zmeny v programe.

Whitney Houston, ktorá si fanúšikov získala aj hitmi Greatest Love of All, Saving All My Love for You či I Wanna Dance with Somebody, našli 11. februára bez známok života vo vani jej hotelovej izby v Beverly Hills. Oficiálnou príčinou úmrtia hviezdy filmov Osobný strážca (1992) či Kazateľova žena (1996) bolo utopenie. Cudzie zavinenie vyšetrovatelia vylúčili.

Štyridsaťosemročná Houston mala v čase úmrtia vo svojom tele aj marihuanu, antihistaminikum a ďalšie lieky. Držiteľku šiestich cien Grammy pochovali 19. februára na cintoríne Fairview v mestečku Westfield v jej rodnom New Jersey. Zostala po nej dcéra Bobbi Kristina, ktorej otcom je speváčkin exmanžel - spevák Bobby Brown.Informácie pochádzajú z agentúry Reuters a archívu agentúry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu