Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Vieme, kedy sa narodí prvé dieťa Williama a Kate!

Princ William a jeho manželka Kate Zobraziť galériu (7)
Princ William a jeho manželka Kate (Zdroj: TASR)

LONDÝN - Prvé dieťa britského princa Williama a jeho manželky Catherine sa narodí v júli, oznámil dnes palác Clarence House. Súčasne informoval o postupnom zlepšovaní zdravotného stavu 31-ročnej vojvodkyne z Cambridgea, ktorú začiatkom decembra na tri dni hospitalizovali pre silné ranné nevoľnosti spojené s tehotenstvom.

"Ich kráľovské výsosti vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgea s radosťou potvrdzujú, že v júli sa im narodí dieťa," uvádza sa vo vyhlásení Clarence House, zverejnenom na stránke www.princeofwales.gov.uk.

Podľa agentúry Reuters to vyvracia špekulácie, podľa ktorých mala Kate čakať dvojičky. Dieťa bude v poradí tretím následníkom britského trónu. Britská kráľovná Alžbeta II. minulý týždeň oznámila, že v prípade, ak sa princovi Williamovi a jeho tehotnej manželke Kate narodí dcéra, dostane oficiálne titul princezná.

Podľa nových pravidiel nástupníctva na trón Spojeného kráľovstva už mužskí potomkovia nebudú mať prednosť pred staršími dcérami. Všetci potomkovia princa Williama, najstaršieho syna následníka trónu princa Charlesa, budú mať z pohľadu následníctva rovnaké postavenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu