Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zomrela hviezda erotického filmu Emanuela: Skolila ju rakovina!

Herečka Sylvia Kristel vo francúzskom erotickom filme Emanuela. Zobraziť galériu (7)
Herečka Sylvia Kristel vo francúzskom erotickom filme Emanuela. (Zdroj: YouTube)

HOLANDSKO - Holandská herečka Sylvia Kristel, ktorú preslávil francúzsky erotický film Emanuela (1974), zomrela v stredu v Amsterdame. Dožila sa 60 rokov. Ako uviedla jej agentka Marieke Verharen pre agentúru AFP, posledný raz vydýchla v spánku. Nie je jasné, či zomrela doma alebo v nemocnici. Príčinou bola pravdepodobne rakovina.

Kristel svoju kariéru začínala ako modelka. Sexsymbolom sa stala vďaka mimoriadne úspešnej softcore dráme Emanuela. Rolu promiskuitnej ženy, ktorá žije v otvorenom manželstve, si niekoľkokrát zopakovala, napríklad v pokračovaniach Emmanuella - antipanna (1975), Zbohom, Emmanuella (1977) alebo Emmanuella - Útek pred láskou (1984). Svoj vzhľad využila aj pri získavaní ďalších úloh, keďže aj naďalej často stvárňovala zvodkyne. Diváci ju mohli vidieť i vo filmoch ako Lady Chatterley's Lover (1981), Sexi vtáci (2001) alebo Každému jeho kino (2007).

Kristel roky bojovala so závislosťou od drog a od jedenástich rokov fajčila cigarety bez filtra. V roku 2001 jej diagnostikovali rakovinu hrtana, absolvovala chemoterapiu a keď sa nádory objavili aj na pľúcach, podstúpila operáciu. V júni 2012 utrpela mŕtvicu a už vtedy museli lekári bojovať o jej život. Pohreb bude podľa jej agentky súkromný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu