Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Náhla smrť herečky Susanne Lothar (†51) známej aj z filmu Predčítač!

Susanne Lothar
Susanne Lothar (Zdroj: SITA)

BERLÍN - V stredu v Berlíne zomrela popredná nemecká herečka Susanne Lothar, známa predovšetkým z filmov oceňovaného režiséra Michaela Hanekeho. Potvrdil to rodinný právnik. Umelkyňu, ktorá po sebe zanechala dve deti, si môžu diváci pamätať aj zo snímok Predčítač (2008) alebo Poirot - Vražda v Orient exprese (2010).

V tlačovom vyhlásení sa uvádza, že rodina o podrobnostiach úmrtia nebude hovoriť "z pochopiteľných dôvodov". Lothar sa dožila 51 rokov, príčina smrti nie je známa. Na portáli časopisu Der Spiegel ju dnes opísali ako výbornú herečku, ktorá vyhľadávala extrémy na javisku i pred kamerou.

Susanne Lothar sa narodila 15. novembra 1960 v nemeckom Hamburgu. Tam študovala Hochschule für Theater und Musik a po dlhé roky bola členkou divadelného zboru Deutsches Schauspielhaus. So svetom filmu sa zoznámila v roku 1983, keď dostala úlohu v snímke Eisenhans.

V roku 1997 si zahrala v Hanekeho dráme Funny Games po boku svojho manžela Ulricha Müheho, ktorý o desať rokov neskôr zomrel. S Hanekem spolupracovala aj na filmoch Pianistka (2001) a Biela stuha (2009). Herečku, ktorá po sebe zanechala dve deti, môžu diváci poznať aj zo snímok Predčítač (2008) alebo Poirot - Vražda v Orient exprese (2010). Informácie zverejnila webstránka www.bbc.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu