Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kevin Costner zúri kvôli legendárnemu Robinovi Hoodovi!

Kevin Costner pred budovou federálneho súdu. Zobraziť galériu (5)
Kevin Costner pred budovou federálneho súdu. (Zdroj: SITA)

USA - Naštvaný! Americký herec a režisér Kevin Costner zažaloval produkčnú spoločnosť Morgan Creek Productions za porušenie zmluvy o jeho podiele z tržieb filmu Robin Hood - Kráľ zbojníkov z roku 1991. Ako tvrdí, firma mu dlhuje státisíce dolárov.

"Každý herec dúfa, že bude hrať v skvelom filme, ktorý prinesie veľký zisk. Ale ak dúfate, že zarobíte peniaze na základe úspechu vášho filmu a budete pravidelne vyplácaní, potom spoločnosť, s ktorou nebudete chcieť spolupracovať, je Morgan Creek Productions," uvádza 57-ročný herec v súdnych dokumentoch. V žalobe sa ďalej píše, že spomínaná spoločnosť "úmyselne zatajuje informácie a používa falošné a nepresné účtovacie praktiky, aby ubrali pánovi Costnerovi na jeho podiele".

Costner mal vraj podľa zmluvy dostať 12,5 percenta z tržieb, ak prekročia sumu 60 miliónov dolárov a 15 percent, ak tržby prekročia hranicu 100 miliónov dolárov. Film Robin Hood - Kráľ zbojníkov utŕžil v kinodistribúcii viac ako 390 miliónov dolárov a ďalšie desiatky miliónov si na konto pripísal z tržieb z televízie, domáceho videa a ďalších zdrojov.

Kariéra Kevina Costnera odštartovala v 80. rokoch minulého storočia. Je držiteľom dvoch Oscarov, pričom oboch získal za prácu na filme Tanec s vlkmi (1990). Americká Akadémia filmových umení a vied ho ocenila prestížnou zlatou soškou ako režiséra a ako producenta v kategórii Najlepší film. Okrem toho bol za Tanec s vlkmi na Oscara nominovaný aj v kategórii najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe. Nebol to však jediný film, ktorý zároveň režíroval a aj v ňom účinkoval, podarilo sa mu to aj pri snímkach Vodný svet (1995), Posol budúcnosti (1997) a Krajina strelcov (2003).

Okrem toho je známy z filmov ako Nepodplatiteľní (1987), Ihrisko snov (1989), Robin Hood - Kráľ zbojníkov (1991), Osobný strážca (1992), Dokonalý svet (1993), Wyatt Earp (1994), 13 dní (2000), Vážka (2002), Záchranári (2006) či Mr. Brooks (2007). V roku 2013 sa do kín dostane najnovší film o Supermanovi, v ktorom Costner stvárni adoptívneho otca hlavného hrdinu - Jonathana Kenta.
Informácie pochádzajú z webovej stránky Deadline.com a z archívu agentúry SITA.

Tip: Dostali ste chuť na dobrý film? Pozrite si program a vyberte si z ponuky. Viac na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu