Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Režisér nového Batmana Nolan je zdrvený: Útočník je barbar!

Christopher Nolan
Christopher Nolan (Zdroj: SITA)

AURORA - Režisér novej batmanovky Návrat Temného rytiera (2012) Christopher Nolan odsúdil čin Jamesa Holmesa, ktorý na piatkovej premiére tohto filmu v coloradskom meste Aurora zastrelil 12 ľudí a ďalších 58 zranil.

"V mene hereckého obsadenia a štábu Návratu Temného rytiera by som rád vyjadril hlboký smútok z nezmyselnej tragédie, ktorá postihla všetkých obyvateľov Aurory. O obetiach streľby neviem nič okrem toho, že si v noci prišli pozrieť film. Ja verím, že filmy sú jedným z významných amerických druhov umenia a že spoločný zážitok zo sledovania príbehu, ktorý sa odohráva na obrazovke, je dôležitou zábavou prinášajúcou radosť. Kino je mojím domovom a predstava, že niekto zneuctí toto nevinné miesto plné nádeje takým neznesiteľne barbarským spôsobom, je pre mňa zdrvujúca. Nikto z nás nikdy nebude môcť primerane vyjadriť svoj súcit s nevinnými obeťami tohto hrozného zločinu, ale myslíme na nich aj ich rodiny," napísal v oficiálnom vyhlásení.

James Holmes v kinosále najprv odpálil dymovnicu alebo zariadenie so slzným plynom a polhodinu po polnoci miestneho času spustil streľbu. Okrem 12 mŕtvych má na svedomí 58 zranených. Pri zatknutí na parkovisku za nákupným centrom, kde film premietali, sa vôbec nebránil a sám seba označil za Jokera, úhlavného nepriateľa komiksového superhrdinu Batmana.

Bývalý študent medicíny bol oblečený v nepriestrelnej veste a mal nôž, pušku a dve ďalšie strelné zbrane. Tiež prezradil, že jeho byt je plný výbušnín, čo polícia neskôr potvrdila a momentálne pracuje na ich zneškodnení. Pred súd sa postaví v pondelok o 9:30 miestneho času (17:30 stredoeurópskeho času). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu