Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

V Prahe zatkli amerického speváka: Dobil fanúšika na smrť?!

Randy Blythe
Randy Blythe (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Americká metalová kapela Lamb of God vo štvrtok neodohrala koncert v pražskom Rock Café. Dôvodom bolo zadržanie jej speváka Randyho Blythea, ktorého polícia zatkla hneď po prílete do Prahy. Dôvodom mal byť incident z 24. mája 2010, pri ktorom v pražskom Abatone zomrel fanúšik.

"Zadržali sme speváka, ročník 1971, ktorý bol obvinený z trestného činu ublíženia na zdraví v štvrtom odseku, teda s následkom smrti,“ povedala pre portál novinky.cz hovorkyňa pražskej polície Eva Kropáčová s tým, že polícia sa k veci viac nebude vyjadrovať.

Podľa dostupných informácií sa pri dva roky starom incidente Blythe pobil s fanúšikom, ktorý za ním vyliezol na pódium. Muž, ktorý neskôr zraneniam podľahol, nebol podľa denníka MF Dnes ani opitý, ani pod vplyvom drog. Hovorca skupiny však uviedol, že štvrtkové zadržanie bolo omylom a právnici už situáciu intenzívne riešia, pričom Blythe by mal byť zbavený akýchkoľvek obvinení. Randyho brat Mark povedal pre televíziu CBS-6, že čaká na ďalšie informácie, no obvinenie označil za nesprávne a urážajúce.

 Lamb of God, ktorí pochádzajú z Richmondu v štáte Virginia, pôsobia na scéne od roku 1994. Odvtedy vydali sedem štúdiových nahrávok, zatiaľ posledná sa volá Resolution (2012). Ich súčasnú zostavu tvoria: Randy Blythe (spev), Mark Morton (gitara), Willie Adler (rytmická gitara), John Campbell (basgitara) a Chris Adler (bicie nástroje). Lamb of God majú na konte tri nominácie na Grammy, koncertovali napríklad na putovnom Ozzfeste či najväčších britských rockových podujatiach Download Festival a Sonisphere Festival.

V rokoch 2008 až 2010 boli predskokanmi kapely Metallica na jej World Magnetic Tour. Na Slovensku sa ukázali 23. mája 2010, kedy sa predstavili v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC). Informácie pochádzajú z webových stránok kerrang.com, blabbermouth.net, novinky.cz a idnes.cz a archívu agentúry SITA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu