Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nenávidená Lady Gaga: Čelí sťažnostiam a vyhrážkam!

Koncert v Indonézii musela speváčka kvôli vyhrážkam zrušiť Zobraziť galériu (7)
Koncert v Indonézii musela speváčka kvôli vyhrážkam zrušiť (Zdroj: SITA)

BANGKOK - Americká speváčka Lady Gaga sa v Thajsku znovu dostala pod paľbu kritiky. Thajské ministerstvo kultúry na ňu podalo sťažnosť, že počas svojho májového koncertu v Bangkoku nevhodným spôsobom použila thajskú vlajku, píše dnes agentúra AFP.

Podľa ministerstva časť predstavenia, v ktorom speváčka s miestnou tradičnou kužeľovitou čiapkou na hlave zasadla ležérne na motocykel a za ňou viala thajská vlajka, bolo "nevhodné a zranilo city thajského ľudu".

"Nežiadame políciu, aby ju stíhala, ide o našu bežnú procedúru predkladania sťažnosti u príslušných inštitúcií," vysvetlil nemenovaný vysoký činiteľ ministerstva. Ministerstvo zdôraznilo, že tri farby na thajskej vlajke predstavujú národ (červená), uctievanú monarchiu (modrá) a náboženstvo (biela).

Speváčka je známa svojimi extravaganciami po celom svete. Už pri májovom prílete do Bangkoku oznámila na Twitteri: "Chcem sa stratiť v 'lady markete' a kúpiť si falošné Rolexky." Táto poznámka podľa niektorých mohla vzbudiť o krajine falošnú predstavu. Thajsko je však svojimi nespočetnými falzifikátmi známe, pripomína AFP.

Jej koncert videlo 50.000 ľudí. Predstavenie bolo súčasťou turné po ázijských krajinách. Koncert v Indonézii nakoniec zrušila kvôli vyhrážkam islamistov. Protesty proti nej sa ozvali aj na Filipínach a v Južnej Kórei, kde turné otvárala. Problémy sa jej nevyhli ani na Novom Zélande, kde cez víkend utrpela ľahší otras mozgu priamo pri vystúpení, keď ju nechtiac kovovou rekvizitou udrel do hlavy jeden z účinkujúcich. Predstavenie ale dospievala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu