Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Hipík Leo z Tých rokov sedemdesiatych: Rakovina prostaty!

Tommy Chong ako hipík Leo Zobraziť galériu (4)
Tommy Chong ako hipík Leo (Zdroj: Yyoutube)

LOS ANGELES - Kanadsko-americký herec, scenárista, režisér a komik Tommy Chong má rakovinu prostaty. Rodák z Edmontonu, ktorý je na Slovensku známy predovšetkým ako predstaviteľ hipíka Lea zo seriálu Tie roky sedemdesiate... (1998 - 2006), to prezradil v šou Dona Lemona v televízii CNN.

"Liečim sa pomocou konopného oleja," povedal Chong. Sedemdesiatštyriročný herec, ktorý je v USA a Kanade známy najmä ako člen komického dua Cheech and Chong, prezradil, že prvé symptómy ochorenia mal už pred ôsmimi rokmi. Rakovinu mu napokon diagnostikovali asi pred mesiacom.

Tommy Chong sa ako člen dvojice Cheech and Chong predstavil v 80. rokoch v niekoľkých filmoch, ku ktorým napísal aj scenáre a niektoré z nich aj režíroval. V tom období si zahral aj v komédii Po úradných hodinách (1985) Martina Scorseseho. V roku 2003 bol stredobodom pozornosti v procese, v rámci ktorého ho odsúdili na deväť mesiacov odňatia slobody za predaj príslušenstva na užívanie drog.

Okrem toho musel zaplatiť pokutu a prepadol mu majetok za viac ako 100-tisíc dolárov. Celú kauzu zachytáva dokument a/k/a Tommy Chong (2006) Josha Gilberta, ktorý premietli na mnohých významných filmových festivaloch. Informácie zverejnila webová stránka people.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu