Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Anglické mesto si zmenilo názov: Môže za to Ali G!

Sacha Baron Cohen Zobraziť galériu (5)
Sacha Baron Cohen

LONDÝN - Anglické mesto Staines si zmenilo názov, aby sa dištancovalo od nelichotivého obrazu, aký prostredníctvom postavy Aliho G vytvoril známy britský komik Sacha Baron Cohen.

Od pondelka sa ospalé mesto na kraji Londýna volá majestátne Staines-upon-Thames (Staines nad Temžou).

Baron Cohen si vybral pred rokmi Staines, odkiaľ väčšina ľudí dochádza za prácou do Londýna, ako domovské mesto pre svoju postavu jednoduchého rappera Aliho G. V televíznom programe Da Ali G Show v roku 2000 a neskôr aj v úspešnom filme Ali G Indahouse známy komik vykresľuje Staines ako zapadákov, kde k hlavným pamätihodnostiam radil miestny kruhový objazd a bufet KFC.

Film Barona Cohena preslávil, a aj keď sa potom presunul do ďalších filmov ako Borat, Brüno a teraz Diktátor, Staines zostalo v Británii terčom vtipov.

Miestne radní sa preto rozhodli pozmeniť značku a obrátiť pozornosť na riečnu atrakciu mesta. "Ali G umiestnil Staines na mapu, my chceme povedať ľuďom, kde to vlastne je," povedala radkyňa Colin Davis, ktorá sa o zmenu pričinila.

Nie každý s ňou však súhlasí. "Je to jednoducho len snobárňa," povedal Steve Parsons, šéf miestneho futbalového klubu Staines Town.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu