Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Zomrel známy hudobník: Polícia zatiaľ nepozná príčinu smrti!

Greg Ham Zobraziť galériu (2)
Greg Ham (Zdroj: SITA)

MELBOURNE - Hudobníka Grega Hama, flautistu, klávesáka a saxofonistu slávnej austrálskej skupiny Men at Work, našli vo štvrtok ráno mŕtveho v jeho dome na predmestí Melbourne. Na miesto už dorazila policajná hliadka, ktorá potvrdila vyšetrovanie príčiny úmrtia.

"Polícia zabezpečila miesto nálezu a miestni vyšetrovatelia sa snažia prísť na príčinu smrti," povedal hovorca polície. Rodák z Melbourne, ktorý bol v rodnej krajine známy aj ako herec zo seriálu While You're Down There (1986), skonal vo veku 58 rokov.

Greg Ham pôsobil v skupine Man at Work od roku 1979. Podieľal sa na všetkých troch štúdiovkách Business as Usual (1981), Cargo (1983) a Two Hearts (1985). Kapelu v druhej polovici 80. rokov po nezhodách s lídrom Colinom Hayom opustil. V roku 1996 sa však hudobníci opäť spojili a s Man at Work príležitostne vystupovali. Zahrali aj na záverečnom ceremoniáli olympijských hier v Sydney v roku 2000.

Najväčším hitom austrálskej formácie je skladba Down Under z roku 1981, ktorá sa dostala na čelo austrálskeho, amerického i britského rebríčka. V roku 2009 však pre ňu skupina čelila obvineniu z plagiátorstva. Spoločnosť Larrikin Music Publishing napokon na súde dokázala, že flautový motív skutočne pochádza z pesničky Kookaburra sits in the old gum tree z roku 1934 a Men at Work tak museli majiteľovi práv na skladbu dodatočne vyplatiť päť percent z príjmov za hit Down Under. Men at Work predali na celom svete viac ako 30 miliónov albumov a v roku 1983 získali Grammy v kategórii Nováčik roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu