Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V USA zvolili Akčnú hviezdu roka: Pozrite, kto vyhral!

Dwayne Johnson Zobraziť galériu (4)
Dwayne Johnson

LOS ANGELES - Americký herec a profesionálny wrestler Dwayne Johnson dostane na konferencii Národnej asociácie majiteľov kín CinemaCon 2012 ocenenie Akčná hviezda roka.

 "Strhujúci herec, ktorý získal pozornosť divákov celého sveta, keď vytvoril legendárnu postavu The Rock. Znovu a znovu dokázal, že dokáže zabaviť divákov v každom veku - či už ide o akčný film alebo rodinnú komédiu," vyjadril sa na Johnsonovu adresu generálny manažér CinemaConu Mitch Neuhauser. Johnson si cenu prevezme v posledný deň podujatia, ktoré sa koná od 23. do 26. apríla v lasvegaskom Caesars Palace.

Dwaynea 'The Rock' Johnsona považujú za jedného z najlepších profesionálnych wrestlerov všetkých čias. Celkovo vyhral 16 majstrovstiev spoločnosti dnes známej ako World Wrestling Entertainment (WWE) a fanúšikovia si ho mimoriadne obľúbili, okrem iného i pre to, že pri rozhovoroch využíval svoje výborné komunikačné schopnosti.

Práve tie neskôr využil vo filme. Jeho debutom na striebornom plátne bola malá úloha Kráľa Škorpióna v snímke Múmia sa vracia (2001). O rok neskôr však vďaka jej úspechu do kín prišiel film Kráľ Škorpión, vďaka ktorému sa Johnson so sumou 5,5 milióna dolárov dostal do Guinnessovej knihy rekordov ako herec, ktorý za svoju prvú hlavnú úlohu dostal najvyšší honorár.

Diváci ho poznajú aj zo snímok Vitajte v džungli (2003), Kráčajúca skala (2004), Doom (2005), Buď cool (2005), Plán hry (2007), Dostaňte agenta Smarta (2008), Hora čarodejníc (2009), Fízli zo zálohy (2010), Faster (2010), Rýchlo a zbesilo 5 (2011) či Cesta na tajomný ostrov 3D (2012). Tento rok sa v kinách objaví v akčnom sci-fi trileri G.I. Joe: Odplata. Informácie pochádzajú z webovej stránky www.hollywoodreporter.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu