Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Česko už pozná svoju Miss: Stala sa ňou táto študentka

Česká Miss World Linda Bartošová, Česká Miss Tereza Chlebovská a Česká Miss Earth Tereza Fajksová
Česká Miss World Linda Bartošová, Česká Miss Tereza Chlebovská a Česká Miss Earth Tereza Fajksová (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Českou Miss 2012 sa stala dvadsaťjedenročná študentka z Krnova Tereza Chlebovská. Diváci si ju zvolili prostredníctvom SMS správ z mobilných telefónov, korunku pre kráľovnú krásy jej odovzdala predsedníčka poroty, talianska herečka Claudia Cardinal.

Chlebovská vo finále uspela v konkurencii ďalších trinástich dievčat a bude Česko reprezentovať na medzinárodnej súťaži Miss Universe. Titul Českej Miss World 2012 po sobote patrí osemnásťročnej Linde Bartošovej z Pardubíc, Českou Miss Earth 2012 je dvadsaťdvaročná Tereza Fajksová z Ivančic. Aj ony sa za Česko zúčastnia na príslušných medzinárodných súťažiach krásy.
   
"Moje bezprostredné pocity sú zmiešané. Som strašne šťastná, ale naozaj som to nečakala," povedala Chlebovská, ktorej miery sú 85-60-90. "Myslím si, že som zaujala hlavne tým, že som bola taká uvoľnená a usmievavá," dodala. Najviac sa teraz teší na oslavu s rodičmi a ostatnými dievčatami zo súťaže.
    
Na začiatku súťaže sa dievčatá divákom predstavili a ako nasledujúca disciplína prišla promenáda v plavkách. Porota potom do ďalšej časti večera poslala polovicu zo štrnástich súťažiacich, čím začalo aj divácke hlasovanie.
   
Každú zo sedmičky šťastnejších potom priblížil medailónik natočený pri súťažnom sústredení v Thajsku. Vyskúšali si tam miestne povolania, pri ktorých museli predávať kokosy, rybárčiť či vžiť sa do úlohy krajčírky. Neskoršej víťazke Chlebovskej pripadla rola kvetinárky. V ďalšej disciplíne dievčatá predviedli vo zvodných kostýmoch tanečné kreácie na motívy muzikálu Chicago, potom sa divákom v hľadisku aj pri televíznych obrazovkách ukázali vo večerných šatách. Pózovanie v róbach sprevádzali melódie z filmu Vtedy na Západe, v ktorom zažiarila práve šéfka poroty Cardinal.
   
Kým o hlavnej víťazke rozhodli SMS správy, o Českej Miss Earth sa hlasovalo na internete a Českú Miss World vybrala porota. V nej vedľa Cardinal zasadli herečka Eliška Balzerová, olympijský víťaz v desaťboji Roman Šebrle, herec Martin Dejdar a riaditeľka súťaže Michaela Maláčová. Porotcovia taktiež kládli dievčatám v závere večera otázky. Chlebovská si z možností ponúkaných Balzerovou vybrala, že v živote ženy je dôležitejšie vzdelanie než krása.
   
Okrem troch hlavných cien bol udelený aj titul Česká Miss poslucháčov Frekvencie 1 za najlepší hlasový prejav v rádiu, získala ho osemnásťročná študentka zo Šternberka Veronika Hladíková.
   
Večer z karlínskeho divadla vysielala stanica Prima Family, moderovali ho Jaro Slávik a Gabriela Partyšová. O hudobnú časť večera sa starali napríklad skupiny Chinaski s piesňou Vákuum a Mandrage s hitom Skrutky a matice. Úplne prvá pieseň ale patrila Karlovi Gottovi, ktorý si pripravil remix piesne Blues pre teba, ktorý tanečne sprevádzali finalistky súťaže. Ukážku z produkcie karlínskeho divadla, muzikálu Vražda za oponou, potom predviedli herci na čele s Ondrejom Brzobohatým.
   
Víťazky získali ceny v hodnote niekoľko miliónov korún. Mimo ročného prenájmu bytu, automobilu, alebo luxusného zájazdu je medzi cenami aj ročný jazykový pobyt v zahraničí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu