Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tajný sen Georga Clooneyho: Chce byť Angelou Merkelovou!

George Clooney Zobraziť galériu (6)
George Clooney

BERLÍN/ LOS ANGELES - Americký herec a režisér George Clooney, ktorý je považovaný za najobletovanejšieho starého mládenca Hollywoodu, by si v prípade možnosti výberu zahral spomedzi svetových lídrov nemeckú spolkovú kancelárku Angelu Merkelovú.

Vyplýva to z obsahu jeho rozhovoru pre nemecký ženský mesačník Emotion, na stránkach ktorého sa vyznal aj zo slabosti, ktorú mal vždy pre malé Nemky.

George Clooney, ktorý sa považuje za politicky bdelého človeka, sa nezmienil o v súčasnosti kritizovanom nemeckom prezidentovi Christianovi Wulffovi, dal však najavo, že je všeobecne tolerantný voči slabôstkam politikov.

Podľa jeho názoru by možno bolo najjednoduchšie, ak by sa každý z nich na začiatku politickej dráhy prezentoval generálnym priznaním všetkých prehreškov. Škandály osobného charakteru totiž podľa Clooneyho nemajú čo robiť v politickej sfére, pretože inak čoskoro nebudeme mať politikov.

V otázke demokratických hodnôt však George Clooney žiadnu toleranciu nepozná. Práve politickú morálku, slobodu prejavu a integritu považuje za hodnoty, v ktoré pevne verí.

Umelec je v súvislosti s budúcnosťou optimistom. "Politika sa zmení. Ľudia chcú opäť voliť osoby, ktoré urobia viac ako si iba zabezpečiť vlastný džob alebo sa zapáčiť bohatým menšinám," vyhlásil George Clooney.

Podľa vlastných slov napriek úspechom v svete filmu rezignuje Clooney na luxus v súkromí. "Nemám bodyguardov, riadim sám svoje motorové vozidlo a nepotrebujem súkromného trénera fitnessu. Ak si na takéto sprievodné znaky luxusu človek totiž zvykne, chýbajú mu, keď tu už nie sú. Takže si ich radšej odpustím hneď. Je to tak múdrejšie," dodal umelec, ktorý potvrdil, že nepatrí medzi tých, ktorí by túžili po potomkoch, takže sa tým riadi aj v praxi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu