Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Hugh Grant šokuje: Do mobilu sa mi nabúral bulvár!

Hugh Grant Zobraziť galériu (4)
Hugh Grant

LONDÝN - Britský herec Hugh Grant dnes vyhlásil, že je presvedčený, že do jeho mobilného telefónu prenikol britský bulvárny nedeľník Mail on Sunday - prvýkrát tým naznačil spáchanie trestného činu novinami, ktoré nevlastní mediálny magnát Rupert Murdoch.

Grant povedal v rámci vyšetrovania etiky médií, že obsah článku o jeho ľúbostnom živote z roku 2007 mohol byť získaný iba prostredníctvom odpočúvania jeho odkazových schránok. Svetoznámy herec vyhlásil, že nepozná žiaden iný spôsob, ako by mohli noviny získať obsah článku, podľa ktorého sa jeho vzťah s Jemimou Khan rozpadával - jediným zdrojom mohli byť jeho rozhovory so ženou "so snobským hlasom", ktorú noviny identifikovali ako riadiacu pracovníčku filmového štúdia.

Grant povedal, že žiadna taká žena neexistuje, ale dostával odkazy od asistentky jeho kamarátky-producentky. "Nechávala milé, vtipné odkazy... a mala hlas, ktorý ako jediný možno nazvať snobský," uviedol herec známy z filmov Štyri svadby a jeden pohreb či Notting Hill. Grant zažaloval noviny za nactiutŕhanie a žalobu vyhral. Pri otázke, či Grant o zdroji článku špekuluje, herec pripustil, že nemá žiaden nespochybniteľný dôkaz. "Špekulácia? V poriadku... Veľmi rád by som si vypočul vysvetlenie denníka Daily Mail alebo novín Sunday Mail, aký mali zdroj, ak to nebolo preniknutie do telefónu," vyhlásil Grant.

Britský premiér David Cameron nariadil vyšetrovanie etiky médií po škandále s odpočúvaním mobilov, ktorý v krajine ešte stále trvá. Rupert Murdoch musel v júli zatvoriť svoj bulvárny týždenník News of the World, keď sa objavili dôkazy, že tieto noviny bežne odpočúvali odkazové schránky verejných činiteľov, celebrít a dokonca obetí zločinov. To všetko robili v snahe získať exkluzívne informácie, ktoré by prilákali čitateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu