Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Thurston Moore a Kim Gordon: 27-ročné manželstvo v koncoch!

Kim Gordon a Thurston Moore Zobraziť galériu (2)
Kim Gordon a Thurston Moore (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Členovia americkej rockovej kapely Sonic Youth Kim Gordon a Thurston Moore oznámili, že sa po 27 rokoch manželstva rozchádzajú. Uviedli to vo vyhlásení prostredníctvom svojho vydavateľstva Matador Records, pričom dodali, že budúcnosť skupiny je neistá.

"Hudobníci Kim Gordon a Thurston Moore, ktorí sa zosobášili v roku 1984, oznamujú svoj rozchod. Kapela Sonic Youth aj s Kim a Thurstonom absolvuje svoje novembrové turné po Južnej Amerike. Ďalšie plány po ukončení turné sú však zatiaľ neisté. Dvojica žiada verejnosť o rešpektovanie ich súkromia a ďalej sa k tejto téme nechce vyjadrovať," píše sa vo vyhlásení. Spomínané turné bude mať päť zastávok a Sonic Youth ho odštartujú 5. novembra v Buenos Aires, pričom posledný koncert odohrajú 14. novembra v Sao Paule.

Kapela Sonic Youth vznikla v roku 1981 v New Yorku a debutovala o rok neskôr eponymnou štúdiovkou. V súčasnosti ju okrem Gordon a Moorea tvoria aj Lee Ranaldo, Steve Shelley a Mark Ibold. Zatiaľ poslednou štúdiovkou Sonic Youth je The Eternal (2009), ktorá má v ich diskografii poradové číslo 16. Informácie pochádzajú z agentúry Reuters a webstránky www.nme.com.

Prvé rande po rozvode: Zvládnite ho na jednotku!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu