Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Otec Amy Winehouse: Kvôli dcérinej smrti za politikmi!

Mitch Winehouse Zobraziť galériu (6)
Mitch Winehouse

LONDÝN - Otec britskej speváčky Amy Winehouse, ktorá v júli nečakane zomrela vo veku 27 rokov, dnes vyzval britských politikov, aby sa viac starali o mladých ľudí závislých na alkohole a na drogách.

Predovšetkým by sa podľa neho mali postarať o vznik verejnej odvykacej kliniky, uviedla agentúra Reuters. Winehouse sa počas kariéry stretávala s drogami a s alkoholom, zatiaľ ale nie je jasné, či tieto látky spôsobili jej smrť.

"Nejde tu o Amy, pretože naša rodina bola v pozícii, keď si mohla dovoliť platiť za súkromné ​​odvykacie kliniky. Ide o ľudí, ktorí si toto dovoliť nemôžu," povedal Mitch Winehouse novinárom po návšteve Westminsterského paláca, kde sa stretol s dvoma politiky.

"V minulosti v Británii bolo jedno odvykacie zariadenie pre mladých ľudí, ale bolo zatvorené kvôli nedostatku finančných prostriedkov," pripomenul Winehouse osud kliniky Middlegate, ktorú zatvorili v minulom roku. Tamojší pacienti museli po uzavretí zariadenia začať platiť vysoké sumy za liečbu na súkromných klinikách.

"Musíme byť schopní pomôcť svojim deťom," povedal Winehouse. "Skôr než plytvať peniazmi v trestnoprávnom systéme by sme mali tieto prostriedky uplatniť inde," dodal.

Amy Winehouse mala počas kariéry problémy so závislosťou od drog a tiež od alkoholu. Svoju skúsenosť s odvykaním opísala aj vo svojej piesni Rehab.

Winehouse, ktorá získala niekoľko hudobných cien Grammy, našli mŕtvu vo svojom dome 23. júla. Príčinu smrti vyšetrovatelia zatiaľ nezistili, teraz sa čaká na výsledok toxikologických testov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu