Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Barney z Ako som spoznal vašu mamu: Konečne sa vydám!

Neil Patrick Harris Zobraziť galériu (6)
Neil Patrick Harris

LOS ANGRELES - Americký herec Neil Patrick Harris, známy najmä ako Barney zo seriálu Ako som spoznal vašu mamu (2005), je nadšený z toho, že v New Yorku povolili sobáše ľudí rovnakého pohlavia.

Newyorský senát, v ktorom dominujú republikáni, v piatok večer tesne schválil zákon legalizujúci manželstvá homosexuálov a 38-ročný herec na to hneď zareagoval na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

"Prešlo to! Rovnosť manželstiev v New Yorku! Napredujeme! Ďakujem všetkým, ktorí sa o to zaslúžili. Je to historická noc," napísal Neil Patrick Harris. V sobotu herec dodal, že sa s dlhoročným partnerom Davidom Burtkom plánujú vziať.

"Zasnúbili sme sa pred piatimi rokmi. Tie prstene nosíme už večnosť, stále sme čakali na vhodný čas," uviedol herec, ktorého magazín Time zaradil v roku 2010 medzi 100 najvplyvnejších ľudí na svete. Harris a Burtka sú rodičmi 8-mesačných dvojičiek - dcéry Harper Grace a syna Gideona Scotta, ktorých porodila náhradná matka.

V USA povoľujú manželstvá ľudí rovnakého pohlavia štáty Iowa, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut a Vermont. V štátoch Havaj, Kalifornia, Nevada, Oregon, New Jersey a v hlavnom meste Washington je povolené registrované partnerstvo, no nie sobáše.

V New Yorku hlasovalo za zlegalizovanie takýchto manželstiev 33 a proti 29 senátorov, pričom na schválenie bolo potrebných 32 hlasov. K 29 demokratickým senátorom sa pri hlasovaní pridali štyria republikáni a umožnili tak schválenie legislatívy.

Zákon už schválila aj dolná komora parlamentu, v ktorej majú väčšinu demokrati. Zákon o legalizácii homosexuálnych sobášov musí ešte podpísať guvernér Andrew Cuomo, ktorý ho sám navrhol. Informáciu zverejnila webová stránka people.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu