Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Aneta Langerová: Slovensko je konzervatívnejšie ako Česko

Aneta Langerová Zobraziť galériu (3)
Aneta Langerová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Česká speváčka Aneta Langerová, ktorá prišla podporiť PRIDE absolvovala svoje prvé vstúpenie na takejto väčšej akcii za ľudské práva pre LGBT menšiny.

Pripustila, že Slovensko je v tejto oblasti možno trochu prudérnejšie, alebo konzervatívnejšie proti ČR. "Asi to tak trochu je, pretože tu ešte veľa zákonov nie je v tých ľudských právach pre homosexuálov. Myslím si, že sú to základné veci, ktoré tu už mohli dávno byť, ktoré my máme už v Čechách. Sme v tom asi napred, ale o to viac bol dôvod sem ísť," uviedla po koncerte Langerová.

Ona sama pred časom priznala svoj vzťah so ženou a dnes hovorí, že s jej popularitou speváčky to nič moc neurobilo. "Chvíľu sa o tom písalo, lebo to nie je tak bežná vec, ale myslím, že ten boom po nejakom čase opadol a potom to bolo úplne v pohode. Všetci to berú tak nejak normálne". Verí, že v budúcnosti bude možné robiť dúhové PRIDE aj bez masívnej asistencie polície. "Dúfam, že sa to jedného dňa môže diať aj bez polície, ochrany, bude to bežná vec a tolerancia sa zvýši," vyhlásila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu