Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Darin právnik o tragickej autonehode: Rolins nie je vinná!

Dara Rolins Zobraziť galériu (3)
Dara Rolins

BRATISLAVA – Pop diva Dara Rolins (37) v sobotu spôsobila autonehodu, pri ktorej zahynul motocyklista Jindřich Rotrekl († 63). Speváčkin právnik Robert Vladyka v súvislosti s tragickou nehodou tvrdí, že Dara je nevinná. Čo všetko prezradil v rozhovore pre český denník Aha!?

Aha!: Čo sa zatiaľ o nehode vie? Ako prebieha vyšetrovanie? Už je potvrdené, kde presne k nehode došlo?

Právnik: "Zatiaľ nie je viac informácií než tých, čo pochádzajú z prvotného vyšetrovania na mieste nehody. Je to opis nehody a nehodového deja, ktorý urobila polícia. Bolo to zaznamenané tak, že motocyklista sa vyhýbal diere v ceste a vošiel do protismeru, kde sa stretol s vozidlom pani Rolins. Zvyšok je v štádiu vyšetrovania."

Aha!: Ste v kontakte s rodinou obete?

Právnik: "S rodinou v kontakte nie sme. Ani nás nikto nekontaktoval. Pani Rolins prostredníctvom mojej osoby zasiela list, v ktorom vyjadrila sústrasť a ľútosť nad onou udalosťou. Nechceli sme to posielať s ohľadom na vážnosť situácie poštou, čakali sme na presnú adresu. O doručenie sa osobne pokúsim v utorok." (List bol včera skutočne odovzdaný, pozn. red.)

Aha!: Uvažuje Dara o nejakej forme finančnej pomoci rodine?

Právnik: "Zatiaľ je to vec, ktorá nie je na mieste. Je to veľmi citlivá udalosť pre obe zúčastnené strany. Až to bude patričné, budeme o tom hovoriť."

Aha!: Komunikuje Dara s políciou?

Právnik: "V súčasnosti prostredníctvom mojej osoby, no než som prebral právne zastúpenie, bola s nimi v kontakte ona."

Aha!: Za dverami jej domu v sú vizitky od polície, čo vyzerá tak, ako keby Daru hľadali ...

Právnik: "My ale s políciou komunikujeme. Vizitky tam môžu byť zrejme z prvého dňa, ako došlo ku kontaktu."

Aha!: Viete už, aké boli vykonané úkony vo vyšetrovaní?

Právnik: "Zatiaľ som nebol informovaný. My sme neboli k ničomu vyzvaní."

Aha!: Ako Dara k veci pristupuje a v akom je rozpoložení?

Právnik: "Je v stave, ako by som to nazval, takého posttraumatického šoku. Je to obrovská životná a ľudská tragédia. Každý sa s tým vyrovnáva po svojom."

Aha!: Čo sa prípadného postihu týka, v akých sa pohybuje mantineloch?

Právnik: "K tomu by som sa nevyjadroval. Vychádzame zatiaľ z prvotného prešetrovania, preto by som počkal na konkrétne výstupy. Z prvotných záverov vyplýva, že vina nie je na pani Rolins. Počkajme na konkrétne závery."

Aha!: Podľa tvrdenia rodiny a ich interpretácie slov lekárov zodpovedajú zranenia obete zrážke vo vyššej rýchlosti, než aká je v tom mieste povolená. Mohla ísť Dara rýchlejšie?

Právnik: "Vnímam to ako špekuláciu, ja takúto informáciu nemám. Informácie o rýchlosti môžu byť vnímané obojstranne - inou rýchlosťou mohol ísť ten druhý vodič. Je to naozaj nepodložené."



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu