Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Umelecký svet v slzách: ZOMRELA prvá slovenská režisérka (†83)

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenská kinematografia prišla o významnú osobnosť. V utorok popoludní našu krajinu zasiahla smutná správa. Do neba odišla režisérka a scenáristka Eva Štefankovičová (†83)

Správu o tejto smutnej udalosti priniesla verejnoprávna televízia RTVS. „RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí poprednej osobnosti slovenskej kinematografie, režisérky a scenáristky Evy Štefankovičovej. Počas svojho života nakrútila viaceré filmy a dokumenty so ženskou tematikou. Patrila medzi prvé slovenské filmové a televízne režisérky," oznámili na svojom webe, o príčine úmrtia však neposkytli žiadne detaily. 

Eva Štefankovičová debutovala v roku 1982 celovečerným hraným filmom pre deti Čarbanice a i v ďalších hraných filmoch – Slané cukríky (1985) a Kúpeľňový hráč (1988) – sa venovala problémom dospievajúcich mladých ľudí. Významné domáce ocenenia získala za svoju dokumentárnu tvorbu. (csfd.sk)

RTVS oznámila, že si Evu Štefankovičovú pripomenú vo vysielaní na Dvojke v stredu 17. apríla o 10.00 televíznym filmom Nemožná. Česť jej pamiatke. 

Umelecký svet v slzách:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SFÚ fotoarchív)

Viac o téme: ZomrelaEva Štefankovičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu