Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Psychická porucha jej komplikuje život: Tieto bežné veci markizácka superstaristka NEZVLÁDA!

Debbi Kahl Zobraziť galériu (5)
Debbi Kahl (Zdroj: Instagram DK)

PRAHA - Ako 17-ročná sa zviditeľnila v prvej Česko Slovenskej Superstar. Približne dva roky nato u Debbi Kahl prepukli psychické problémy. Tie ju budú sprevádzať už do konca života a do značnej miery jej komplikuj život.

Debbi Kahl začala o svojich psychických problémoch hovoriť v roku 2016. Odvtedy otvorene odpovedá na všetky otázky týkajúce sa panických atakov. 

Stavy úzkosti sa u nej prvý raz prejavili počas cesty metrom. Po dvoch dňoch sa so svojím problémom zverila mame. „Pripadala som si ako šialená. Išli sme do bohnického Centra krízovej intervencie, kde mi psychiater konečne povedal, čo mi je. V tom okamihu sa mi strašne uľavilo,” povedala pre iDnes.cz. 

Roky podstupovala terapiu a keď jej bolo lepšie, prestala na sedenia s odborníkom chodiť. Pandémia však spôsobila, že súčasťou speváčkinho života sú opäť terapie aj lieky. A hoci sa Debbi cíti lepšie, mnohé bežné veci nezvláda. 

„Napríklad nechodím metrom a snažím sa, pokiaľ sa dá, nelietať lietadlom. Vôbec napríklad nie som schopná ísť v aute po diaľnici. Bojím sa, že zostanem stáť v zápche. Nechodím napríklad ani výťahom. Keď som počas Filmového Festivalu Karlove Vary bývala v hoteli, mala som izbu na pätnástom poschodí. Aj to som musela zvládnuť pešo,” prezradila, aké komplikácie musí znášať nielen ona, ale aj jej manžel. 

Cestovanie mimo diaľnic im totiž poriadne predlžuje trasu a v minulosti sa už stalo, že sa jej zhoršil stav na dovolenke, keď autom cestovali po Taliansku. A tak sa okamžite museli vybrať na 1400 kilometrov dlhú cestu domov. 

Debbi Kahl s manželom a speváčkou Martou Jandovou
Zobraziť galériu (5)
Debbi Kahl s manželom a speváčkou Martou Jandovou  (Zdroj: Instagram M.J.)

Viac o téme: Debbi Kahl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu