Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V kapele Čechomor koluje slovenská krv: Tomuto človeku vďačí spevák za záchranu života!

Skupina Čechomor odštartovala festival Lovestream. Zobraziť galériu (2)
Skupina Čechomor odštartovala festival Lovestream. (Zdroj: Maarty von B)

BRATISLAVA - Na Tehelnom poli v Bratislave včera odštartoval prvý ročník Lovestream festivalu na Slovensku, kde prvý deň patril česko-slovenským kapelám. Na pódiu sa predstavili interpreti ako napríklad Heľenine oči, Kryštof, Lucie, IMT Smile.

Rozhovor s kapelou Čechomor na festivale Lovestream (Zdroj: Maarty von B)

Otvorenie Lovestream festivalu mala v rukách skupina Čechomor, ktorá na Slovensku už svoje zázemie a fanúšikov má čím ďalej viac a cítia sa tu ako doma. Nielen u nás ich čoskoro zastihne šnúra koncertov, ktorá podľa slov Karla Holasa a Františka Černého je naozaj bohatá.

Galéria: 1. deň festivalu Lovestream

„Najbližšie nás čaká turné s Kandráčovcami a 16. júna hráme so Sľukom,“ pre Topky.sk prezradil huslista a spevák z kapely Čechomor Karel Holas. Napriek tomu, že festival začal v skorších hodinách fanúšikovia si hudobníkov z Moravy prišli užiť. Ako nám samotní muzikanti počas rozhovoru povedali, energiu od fanúšikov dostali aj keď hrali hneď na začiatku.

„Energiu som cítil z divákov aj keď ich tam nebolo toľko, čo je pochopiteľné, keďže festival len začína, ale myslím, že diváci boli vynikajúci,” dodal František a poďakoval všetkým čo prišli. Skupina Čechomor na Slovensku nekoncertuje po prvýkrát a páni speváci v tom majú celkom jasno ako nám pre Topky.sk dodali, cítia, že sme stále ako bratia Čechoslováci.

“Robíme pokus spojiť Česko s tým Slovenskom,” a celú situáciu spevák František humorne prirovnal k hokeju. Vidno, že sú to nie len skvelí hudobníci ale aj srandisti. Skupina si zaspomínala aj na staré časy z vojny, ktoré by nikto z nás už nikdy nechcel zažiť a zrazu sa nám hudobníci tak otvorili, že prišlo aj ku kurióznej téme, ktorú nikto z nás nečakal. Viac o tom, komu František Černý zo skupiny Čechomor vďačí za svoj život, sa dozviete v rozhovore vyššie.

Viac o téme: Čechomor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu