Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VEĽKÝ DEŇ pre Plačkovú a jej manžela: Prokurátor im zrušil obvinenie!

Zuzana Strausz Plačková a René Strausz sú zbavení obvinenia. Zobraziť galériu (2)
Zuzana Strausz Plačková a René Strausz sú zbavení obvinenia. (Zdroj: Vlado Anjel )

BRATISLAVA - Na jeseň minulého roka k Zuzane Strausz Plačkovej (30) a jej manželovi Renému Strauszovi vtrhla NAKA. Zadržali ich spolu s ďalšími 13 ľuďmi a pripísali im obvinenie zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Prokurátor Jozef Kandera teraz toto obvinenie najznámejšej slovenskej influencerky a jej polovičky zrušil!

Začiatkom roka sa na verejnosť dostala informácia, že Zuzana Strausz Plačková a René Strausz sa skúsia využiť opravný prostriedok podľa paragrafu 363 Trestného poriadku. Ten umožňuje generálnemu prokurátorovi zrušiť právoplatné rozhodnutie prokurátora alebo policajta. A ten im vyhovel. Dvojica je od 16. mája oficiálne zbavená obvinenia.

„Generálny prokurátor Slovenskej republiky v zástúpení prvým námestníkom generálneho prokurátora SR Jozefom Kanderom dňa 16. mája 2022 vyhovel návrhu obvinených Z. S. P.  a R. S. a zrušil uznesenie o vznesení obvinenia za drogovú tretnú činnosť a iné, a to z dôvodu, že neboli splnení podmienky na vznesenie obvinenia. Uznesenie bude po jeho doručení procesným stranám a následnej anonymizácii zverejnené na webovom sídle Generálnej prokuratúry SR,“ informoval dnes hovorca prokuratúry Dalibor Skladan.

VEĽKÝ DEŇ pre Plačkovú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Viac o téme: René StrauszZuzana Strausz Plačková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu