Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pocta Mekymu Žbirkovi a... TRAPAS: Vdovu takmer nepustili dnu!

Miro Žbirka s manželkou Katkou Zobraziť galériu (4)
Miro Žbirka s manželkou Katkou (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - U našich českých susedov sa odovzdávali hudobné ceny Anděl. Keďže pred necelým pol rokom opustil tento svet legendárny Meky Žbirka, tvorcovia programu pripravili na jeho počesť špeciálne vystúpenie. Ibaže vdova Katka sa takmer do sály ani nedostala!

Hudobné ceny Anděl sú rozdané. Už pred samotným galavečerom sa v médiách objavili správy, že tvorcovia nezabudli ani na slovenskú legendu.

Pocta Mekymu Žbirkovi a...
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: RTVS)

Miro Žbirka zomrel 10. novembra 2021, a tak sa organizátori rozhodli pripomenúť si jeho tvorbu. Na pódiu sa objavilo spomienkové vystúpenie. „Pevné miesto v programe má tiež špeciálne tribute vystúpenie, ktoré bude venované Mirovi Žbirkovi,” informovala Česká televízia, ktorá odovzdávanie cien vysielala. 

Je preto logické, že na galavečere nemohla chýbať ani vdova Katka Žbirková. Tá sa na slávnostné podujatie vybrala v sprievode speváčky Marthy, ktorá kedysi s Mirom naspievala dueto Čo bolí, to prebolí. „Môj syn je taký strážca, vždy, keď hrajú Mekyho v rádiu, tak sa uteká pozrieť, či plačem. Alebo na mňa zakričí: Mami, plačeš?” opísala Blesku speváčka. 

Martha na Mekyho pohrebe
Zobraziť galériu (4)
Martha na Mekyho pohrebe  (Zdroj: Vlado Anjel)

Lenže dnu sa dámy takmer nedostali. Pri vstupe nastali problémy a Katka musela hľadať v mobile e-mail s pozvánkou, aby ju vôbec na akciu pustili. 

„Včerajšia pocta Mekymu ma dojala k slzám. Veľmi ďakujem za Atlantídu Kataríne Knechtovej, Michalovi Malátnému, Adrianovi Kokošovi a Karlovarskému symfonickému orchestru,” napísala neskôr vdova na Facebooku. 

Pocta Mekymu Žbirkovi a...
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Miro ŽbirkaMiroslav Žbirka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu