Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Detaily SMRTI českého komika: ROZCHOD pred operáciou a potom... Už sa neprebral!

Josef Alois Náhlovský Zobraziť galériu (4)
Josef Alois Náhlovský (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Minulý týždeň vo štvrtok zasiahla mnohých Slovákov a Čechov smutná správa. A to, že obľúbený komik Josef Alois Náhlovský (†72) zomrel. Dnes už je jasné, čo jeho odchodu na večnosť predchádzalo... V médiách sa ale najnovšie objavili aj správy, ktoré odkrývajú, čo sa pred skonom dialo v jeho milostnom živote.

Na štvrtok 14. apríla je naplánovaná posledná rozlúčka s Josefom Aloisom Náhlovským v strašnickom krematóriu, ktorej sa zrejme zúčastnia mnohí z trúchliacich kolegov. Komikovi budú môcť fanúšikovia vzdať poctu aj 19. apríla po omši v Kostole Svätej rodiny v Luhačoviciach. 

„Celý život som rozdával smiech. A tak sa smejte aj ďalej,” stojí na parte komikov citát. Okrem iného je súčasťou smútočného oznámenia aj odkaz, že Náhlovský skonal „po krátkej vážnej chorobe.”

Aké konkrétne problémy komika sužovali, zatiaľ nevedno. Lekársku pomoc ale vraj dlho odmietal. „Musel ísť na akútnu operáciu a z tej sa už bohužiaľ neprebral. Skoro mesiac bol v umelom spánku. Smrť pre neho už bola vyslobodením. Bolo to krátke, ale intenzívne ochorenie,” uviedla pre extra.cz jeho dlhoročná kamarátka Veronika Záhorská.

Detaily SMRTI českého komika:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Náhlovský bol rozvedený a posledných 16 rokov žil s ilustrátorkou Janou Holou. Ešte začiatkom tohto roka o nej hovoril ako o svojej priateľke a partnerke. „Je to ale medzi nami také voľnejšie. V manželstve je všetko spoločné, nám stačí sa občas vidieť,” tvrdil v rozhovore pre expres.cz. 

Logicky by preto mnohí očakávali, že práve ona bola ženou, ktorá sa o zabávača do poslednej chvíle starala. Avšak opak je vraj pravdou. „Na konci sa o neho v Ústí nad Labem starali jeho exmanželka Marie a brat. Hovoril, že s Janou už nie je vo vzťahu, len ona u neho býva,” uviedol pre extra.cz ich zdroj. Tieto tvrdenia navodzujú teda dojem, že sa rozišli krátko predtým, než musel podstúpiť operáciu...

Josef Alois Náhlovský a Jana Holá tvorili pár zhruba 16 rokov.
Zobraziť galériu (4)
Josef Alois Náhlovský a Jana Holá tvorili pár zhruba 16 rokov.  (Zdroj: profimedia.sk)

Ilustrátorka na otázky novinárov neodpovedala. Na svojom facebookovom profile však zverejnila spoločnú momentku i odkaz pre svojho Pepíka do neba. Z neho je zrejmé, že Náhlovského ešte pár dní pred smrťou držala za ruku a verila, že to zvládne...

Viac o téme: Josef Alois Náhlovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu