Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Knechtová v slzách po smrti Žbirku (†69): Jeden z mála skutočných priateľov... MALI SME EŠTE PLÁNY!

Katarína Knechtová a Miroslav Žbirka Zobraziť galériu (3)
Katarína Knechtová a Miroslav Žbirka (Zdroj: Archív Mira Žbirku)

BRATISLAVA - Smrť Miroslava Žbirku zasiahla mnohých - okrem jeho rodiny aj bežných ľudí, ktorí milovali jeho piesne, aj umelcov, ktorí s ním spolupracovali. A niektorí k nemu mali ešte bližší a výnimočnejší vzťah. Napríklad Katarína Knechtová.

Katarína Knechtová a Miroslav Žbirka boli kolegovia, ktorí spolu ale občas vystupovali a naspievali aj duet Skúška snov. „S Katkou sme spolu niekoľkokrát vystupovali a vždy sa nás pýtali, či nemáme nejakú spoločnú skladbu. Pri práci na Double Albume som zistil, že v jednej skladbe by mohol byť práve Katkin hlas. Hneď som ho tam počul. Ona súhlasila a naspievala to tak, že dokonale naplnila moje predstavy,” objasnil v roku 2018 Žbirka vznik spoločnej skladby.

Knechtová v slzách po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Archív Mira Žbirku)

Bohužiaľ, ďalšiu skladbu už spolu nikdy nenahrajú. Legenda odišla do hudobného neba. No pre speváčku nebol spevák iba starším kolegom. Znamenal pre ňu omnoho viac. „Môj priateľ, jeden z mála v tomto biznise,” napísala po tom, čo sa dozvedela správu o jeho úmrtí. 

Žbirka bol pre ňu aj vzorom a pritom cítila, že ju má úprimne rád. Bohužiaľ, už jej zostali len spomienky. „Mali sme spoločné zážitky, ale aj plány do budúcna. Nedokážem tomu uveriť a nedokážem prestať plakať. Odpočívaj v pokoji, drahý priateľ,” uviedla na sieti Instagram. 

Knechtová v slzách po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram KK)

Viac o téme: Katarína KnechtováMiroslav Žbirka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu