Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Banáš najprv zľahčoval koronu: Odviezla ho sanitka... je na kyslíku!

Jozef Banáš s manželkou Máriou a dcérou Adelou Zobraziť galériu (3)
Jozef Banáš s manželkou Máriou a dcérou Adelou (Zdroj: PR)

BRATISLAVA - Spisovateľ Jozef Banáš priznal, že sa pred časom nakazil koronavírusom. No priebeh jeho choroby sa zrazu tak zhoršil, že skončil v nemocnici a je pripojený na kyslík.

Informáciu o spisovateľovom prevoze do nemocnice zverejnila jeho dcéra Adela Vinczeová spolu s manželom na jeho instagramovom účte prostredníctvom videa. Viktor apeloval na ľudí aby mu venovali pozornosť. „Jeden z pochybovačov totiž leží od včera na kyslíku,” vyhlásil o svojom svokrovi. 

Banáš najprv zľahčoval koronu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram VV)

„Otca odviezla sanitka, pretože mal taký náročnejší priebeh covidu,” povedala Adela s tým, že 10 dní ležal doma, až prišli veľké problémy so žalúdkom, ktorý odmietol prijímať potravu aj tekutiny. Ako zdôraznila, jej otec bol vždy fit, na nič sa neliečil a behal polmaratóny. „A zrazu pomaly nebol schopný sa nadýchnuť, len keď išiel na záchod,” dodala.  

Jozef Banáš pritom patril k ľuďom, ktorí tvrdili, že ho zatiaľ nikto nepresvedčil o závažnosti ochorenia Covid-19. „Asi viete, že mal na koronu trošku iný názor. Hovorím v minulom čase, lebo teraz už možno trošku pozmenil ten názor. Som zvedavá, keď otcovi bude lepšie, ako bude potom prebiehať náš rozhovor o korone,” vyhlásila moderátorka, ktorá sa však cíti aj trochu zodpovedná. 

Banáš najprv zľahčoval koronu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

„Pre mňa je to o to náročnejšia psychologická skúsenosť, že ja som nakazila oboch mojich rodičov len preto, že som nemala rúško doma, lebo veď – sme doma a ja sa priebežne testujem, tak načo mať rúško,” sypala si popol na hlavu a snažila sa ľudí presvedčiť, aby opatrenia brali vážne.

Nemusí totiž každý zomrieť, no už tých, ktorí sa dostanú do nemocnice a na ventiláciu, je veľa a potom nie je priestor pre ľudí s inými chorobami a zraneniami. „Lebo zdravotníci musia pomáhať tým, čo sa dusia a sú v bezprostrednom ohrození života,” povedala Adela. Dokonca apelovala na ľudí ohľadom Vianoc, počas ktorých podľa nej nemusí byť s celou rodinou, podstatné je nájsť počas sviatkov v sebe pokoj. 

Viac o téme: Jozef BanášAdela Vinczeová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu