Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Šokantný džob Gizky Oňovej: Spolupracuje s políciou... Seniorov varuje pred zlodejmi!

Gizka spojila sily s políciou. Zobraziť galériu (4)
Gizka spojila sily s políciou. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Čas dušičiek je plný spomienok, no žiaľ je aj príležitosťou pre zlodejov číhajúcich na bezbranných seniorov. Práve s týmto sa rozhodla pomôcť akčná televízna svokra Gizka Oňová (70). Starším návštevníkom cintorínov poslala jasné inštrukcie.

Už tento víkend sa cintoríny zaplnia pozostalými, ktorí si prídu uctiť zosnulých priateľov či členov rodiny. Na tých starších či menej zdatných však okrem pekných spomienok neraz číhajú aj podvodníci či zlodeji. A nejde len o privlastňovanie si vencov a sviečok, za ktoré si nezaplatili. V mnohých prípadoch sa zaujímajú aj o tašky, mobilné telefóny či peňaženky návštevníkov cintorínov.

Podobným prípadom sa snaží predchádzať polícia aj prostredníctvom svojej facebookovej stránky, a tento rok si zvolili skutočne originálny spôsob, ako upútať pozornosť potenciálnych obetí. Na pomoc si zavolali najznámejšiu svokru Gizku Oňovú. Tá spolu so sympatickou policajtkou natočila video s pokynmi, ktoré by mali seniori pre svoju bezpečnosť dodržiavať.

„Prosím vás, v sprievode vašich detí alebo vnúčat treba ísť a po zatmení v žiadnom prípade,” vystríha Gizka. Navyše pridáva aj tip pre tých, ktorým by cesta na cintorín spôsobovala ťažkosti: „Spomínať sa dá aj doma.”

Či si ľudia vezmú Gizkine slová k srdcu a spomínaných zločinov bude vďaka originálnej kampani tento rok menej, uvidíme po víkende.

Viac o téme: Gizka Oňová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu