Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšia rana do srdca pre Karla Gotta: Za pár mesiacov už tretia smrť!

Karel Gott opäť smúti. Zobraziť galériu (5)
Karel Gott opäť smúti. (Zdroj: SITA)

PRAHA - Karel Gott (80) prežíva neľahké obdobie. Čoraz častejšie sa pasuje s ochoreniami dýchacích ciest, neraz musí zrušiť naplánovaný koncert a hoci sa maestro so všetkým pasuje skutočne bravúrne, v priebehu pár mesiacov prišiel už o niekoľkých blízkych kolegov.

Karla Gotta dnes netreba predstavovať asi nikomu. Neporaziteľného zlatého slávika poznajú všetky generácie v Čechách i na Slovensku, ale fanúšikov má napríklad aj v Nemecku či ostatných okolitých krajinách. A niet sa čomu čudovať. Svojim spevom a koncertami si získava priaznivcov už viac než šesťdesiat rokov. A počas dlhých rokov svojho pôsobenia taktiež spoznal mnoho talentovaných kolegov, ktorí mu v hudobnej kariére asistovali, či dokonca tvorili súčasť jeho tímu.

Karel Gott na scéne pôsobí už viac než 60 rokov.
Zobraziť galériu (5)
Karel Gott na scéne pôsobí už viac než 60 rokov.  (Zdroj: FS Barrandov)

Bohužiaľ, čas nešetrí nikoho a i keď maestro stále odhodlane bojuje a napriek zdravotným problémom je viac-menej stále schopný zvládať svoje koncerty, jeho tím blízkych spolupracovníkov sa pomaly začína rozpadať. Len v posledných mesiacoch sa Gott musel rozlúčiť už s tromi kolegami.

Karel Gott musel kvôli zdravotným koncertom zrušiť už niekoľko vystúpení.
Zobraziť galériu (5)
Karel Gott musel kvôli zdravotným koncertom zrušiť už niekoľko vystúpení.  (Zdroj: Instagram K.G.)

Na začiatku mája sa svet i samotný spevák museli rozlúčiť s textárom a spisovateľom Vladimírom Poštulkom (†76), ktorý má na svedomí texty napríklad aj pre Helenu Vondráčkovú, Hanu Zagorovú, Věru Špinarovú či Mári Rottrovú. Len o tri mesiace neskôr mu mŕtvica vzala scénografa Michaela Klanga (†65), ktorý pracoval na niekoľkých posledných turné Karla Gotta, ale stojí aj za projektami ako Český slávik či Miss ČR.

Český slávik Karel Gott sa za posledné mesiace rozlúčil už s niekoľkými kolegami.
Zobraziť galériu (5)
Český slávik Karel Gott sa za posledné mesiace rozlúčil už s niekoľkými kolegami.  (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

Najnovšie zasiahla speváka smrť nemeckej textárky Irmy Holderovej (†93). „Pracovali sme spolu hlavne v osemdesiatych rokoch. Irma pre mňa napísala napríklad nemecké texty k českým hitom Portrét neznámej (Einmal schweigt der Wind) alebo Text k tejto piesni som písal ja (Ich bin der Adler, du der Wind),“ zaspomínal si len prednedávnom spevák.

Karel Gott sa na chalupe zotavuje po zápale pľúc.
Zobraziť galériu (5)
Karel Gott sa na chalupe zotavuje po zápale pľúc.  (Zdroj: Instagram K.G.)

Samotný Gott sa momentálne zotavuje po poslednom zápale pľúc na chalupe, a pravdepodobne sa teda pohrebu nebude môcť zúčastniť. S blízkou kolegyňou sa však rozlúči aspoň kvetmi.

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu