Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hviezda z Búrlivého vína opúšťa obrazovky: Koniec kariéry!

Eva Rysová končí s herectvom. Zobraziť galériu (5)
Eva Rysová končí s herectvom. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Legendárna herečka Eva Rysová (86), ktorú mohli diváci v posledných rokoch vidieť najmä v markizáckom seriáli Búrlivé víno, sa rozhodla zavesiť svoje celoživotné remeslo na klinec. Rozlúčila sa videoklipom.

Herectvu sa venuje už viac ako šesťdesiat rokov a na konte má desiatky filmov a nezabudnuteľných rozprávok. V posledných rokoch sa vo veľkom začala objavovať aj v seriáloch a diváci ju mohli vidieť napríklad ako čipernú pani Roznerovú v seriáli Búrlivé víno.

V posledných rokoch však Evu Rysovú trápia zdravotné problémy. Herečka často trpí závratmi a ťažkosti má aj s dýchaním či chôdzou. Žena, pre ktorú bolo podľa jej vlastných slov herectvo drogou, sa dokonca musela obrátiť na opatrovateľskú pomoc.

Hviezda z Búrlivého vína
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Za svojou kariérou sa však rozhodla dať ešte poslednú bodku. Zahrala si vo videoklipe Mira Jaroša. Ten netajil svoju radosť. „Dnes nakrúcame s legendou - herečkou Evkou Rysovou. Jej meno si pamätám ešte zo svojho detstva. Narozprávala rozprávky, ktoré som zvykol počúvať z gramofónových platní,” zaspomínal si pred pár dňami spevák, ktorému sa podarilo umelkyňu vylákať 'na pľac' poslednýkrát. „Dnes mi pani Rysová zároveň povedala, že hrala poslednýkrát. Ponuka účinkovať v mojom klipe bola posledná, ktorú sa rozhodla prijať. Dojalo ma to. Je to pre mňa veľká česť.” 

Hviezda z Búrlivého vína
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram M.J.)

Po naozaj dlhočiznej kariére si tak sympatická herečka môže konečne dopriať oddych a pokoj. V divadle či na obrazovkách však bude určite chýbať.

Viac o téme: Miro JarošEva Rysová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu