Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Dráma v Chorvátsku zasiahla aj slovenského herca: Opísal chvíle plné hrôzy!

Dráma v Chorvátsku zasiahla aj slovenského herca! Zobraziť galériu (4)
Dráma v Chorvátsku zasiahla aj slovenského herca! (Zdroj: YouTube/Jutarnji/printscreen)

ZÁHREB - Masívny požiar a následná evakuácia prerušili zábavu tisíckam turistov, ktorí sa práve nachádzali na chorvátskom ostrove Pag. Požiar sa začal šíriť z borovicového lesa v neďaleko barov a klubov na pláži Zrče, kde sa konal hiphopový festival Fresh Island. Evakuácia zasiahla aj známeho slovenského herca. Ten sa práve nachádzal v podniku Papaya.

Lukáš Pavlásek si takto svoju dovolenku určite nepredstavoval. Zábava sa závratnou rýchlosťou zmenila na paniku a chvíle plné hrôzy. „Keď začali riešiť, že horí, veci sa úplne vymkli spod kontroly. Nikto nevedel, čo má robiť, bol tam obrovský chaos. Les, kde vznikol požiar, bol naozaj blízko," vysvetlil nám Lukáš, čo sa dialo na diskotéke, kde sa práve nachádzal aj so svojimi blízkymi.

Lukáš Pavlásek sa počas požiaru v Chorvátsku nachádzal na festivale, ktorý museli predčasne ukončiť.
Zobraziť galériu (4)
Lukáš Pavlásek sa počas požiaru v Chorvátsku nachádzal na festivale, ktorý museli predčasne ukončiť.  (Zdroj: Jan Zemiar)

„Okamžite nás všetkých evakuovali, bola tam mela. Zareagovali ale promptne, dokonca pristavili autobusy, aby sa ľudia čo najrýchlejšie a bezpečne dostali preč," prezradil nám. Netají sa ale tým, že prežíval strach a prítomným veru nebolo všetko jedno. „Dym z toho ohňa bol až taký silný, že som ani poriadne nevidel a v duchu som sa modlil, aby sme to celé prežili. Predčasne ukončili festival," opísal a dodal, že zápach z dymu bolo podľa informácií, ktoré sa neskôr dopočul, dokonca cítiť až do ďalších vzdialenejších miest.

Cestná komunikácia bola ešte včera obmedzená-
Zobraziť galériu (4)
Cestná komunikácia bola ešte včera obmedzená-  (Zdroj: Archív L.P.)

Dopravu smerom z Novalje na Zrče odklonili.
Zobraziť galériu (4)
Dopravu smerom z Novalje na Zrče odklonili.  (Zdroj: Archív L.P.)

 

Obmedzenia kvôli požiaru pretrvávali ešte včera poobede. „Cesta z Novalje smerom k Zrče je stále uzavretá a odklonená," povedal nám v utorok okolo tretej hodiny s tým, že na mieste stretol aj množstvo Slovákov, ktorí museli kvôli vzniknutej situácii zmeniť svoje dovolenkové plány. Nič podobné však snáď už turistom nehrozí a zvyšok oddychu pri mori si užijú už len v pokoji.

Viac o téme: Lukáš Pavlásek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu