Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Odhalenie! Dávna láska herečky Gruberovej: Otec bývalej markizáčky... Unikátne FOTO

Zdena Gruberová Zobraziť galériu (3)
Zdena Gruberová (Zdroj: Slovenská filmová tvorba Koliba)

BRATISLAVA - Odhalenie z minulosti! Nedávno sme si pripomenuli herečku Zdenu Gruberovú, ktorá odišla z tohto sveta v januári 2017. Málokto však tuší, že predtým, než stretla svojho budúceho manžela, bol jej veľkou láskou otec bývalej markizáckej moderátorky.

Keď sme si pred pár dňami pripomenuli legendárnu herečku, spomenuli sme informáciu týždenníka Plus 7 dní. Podľa neho mala Zdena Gruberová zamlada románik s Ladislavom Chudíkom. To sa ale nepozdáva mame moderátorky Andy Timkovej.

Zuzana Timková totiž maestra osobne poznala. „Jednak nebola Chudíkov typ a jednak Chudík v tom čase obdivoval a platonicky miloval celkom inú herečku, tmavovlasú, krásnu, ktorá ešte žije,” povedala nám. Nech už to bolo akokoľvek, v polovici 50. rokov randila herečka práve s Andiným otcom. Udialo sa tak dávno predtým, než Šebastián Timko spoznal svoju budúci manželku Zuzanu. 

„Podľa rozprávania môjho manžela Zdenka dostala v Národnom divadle rolu Júlie v Shakespearovej dráme Rómeo a Júlia. V tom čase mladý lekár, v piatom ročníku vojenskej povinnej služby (príkazom nadsluhoval 3 roky ako lekár nejakej vojenskej jednotky), bonviván a veľký zvodca žien, bol sa pozrieť na predstavenie Shakespearovskej drámy a po predstavení si počkal na mladú, krásnu herečku pred divadlom a pozval ju do Devína na rande,” vyrozprávala nám Zuzana začiatok lásky medzi Zdenkou a Šebastiánom. 

Zdena Gruberová a Šebastián Timko v čase, keď tvorili pár
Zobraziť galériu (3)
Zdena Gruberová a Šebastián Timko v čase, keď tvorili pár  (Zdroj: archív ZT)

To, kedy a prečo táto láska stroskotala, Zuzana Timková presne nevie. „Ale Karol Machata, s ktorým sme niekoľko rokov bývali v tom istom dome, mi rozprával, ako sa s hercami zastrájali, že si Šebastiána podajú, pretože Zdenka po rozchode vraj bola hlboko nešťastná, na čo sa jej hereckí partneri nemohli pozerať,” prezradila nám. 

Neskôr ale herečka našla svoje životné šťastie. S inžinierom Ľudovítom strávila 55 rokov, až do svojej smrti. „Jedného dňa sme boli s malou dcérkou Andreou v kočíku na prechádzke, keď sme stretli v tom čase už vydatú Zdenku Gruberovú. Môj manžel jej na privítanie pobozkal ruku a keď sme sa rozlúčili, ešte mi zakývala. Bola veľmi milá, prirodzená, vyzerala šťastne. Som pyšná, že sme mali takú skvelú herečku a že bola láskou môjho budúceho manžela,” uviedla Timková. 

Šebastián Timko sa nakoniec oženil so Zuzanou, s ktorou má dve deti.
Zobraziť galériu (3)
Šebastián Timko sa nakoniec oženil so Zuzanou, s ktorou má dve deti.  (Zdroj: archív ZT)

Viac o téme: Zdena Gruberová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu