Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Speváčka Zuzana Smatanová bola online!

Zuzana Smatanová Zobraziť galériu (3)
Zuzana Smatanová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Zuzana Smatanová si v posledných rokoch dala od tvorenia pauzu. Čerpala novú energiu a inšpiráciu na ďalšie piesne. A v týchto dňoch tmavovláska už vydala nový dvojalbum s názvom Echo, ktorý vznikol pri príležitosti 15. výročia jej pôsobenia na slovenskej hudobnej scéne. Ak o ňom chcete vedieť viac, alebo ste zvedaví, čo má speváčka nové vo svojom živote, prečítajte si náš online rozhovor.

Zuzana Smatanová je slovenská pop-rocková speváčka, narodila sa 14. júna 1984. Spieva po slovensky aj po anglicky a svoje piesne si aj sama skladá. Vyštudovala Pedagogickú a sociálnu akadémiu v Trenčianskych Tepliciach. Viac ako učiteľské povolanie ju ale lákala hudba. Učila sa hrať na klavíri a na flaute, najčastejšie hrá na gitaru.

V roku 2003 sa jej podarilo vyhrať autorskú súťaž Coca-cola Popstar a hneď sa stala objavom roka pri odovzdávaní hudobných cien Aurel. Bodovala aj v ďalších anketách, ako je Slávik, či OTO.

V posledných rokoch o speváčke veľmi počuť nebolo. Čerpala však inšpiráciu a energiu na to, aby nahrala nový dvojalbum s názvom Echo, z ktorého pochádza aj zamilovaná pieseň Jediný a jediná. 

Ak vás o Zuzaninom albume zaujíma viac alebo ste zvedaví, aké iné novinky má vo svojom živote, prečítajte si náš online rozhovor.

Viac o téme: Zuzana Smatanová
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

08.06.2018 11:44 - otázka od Monika
Ahoj Zuzana, co je najlepsie na tom, byt Zuzanou Smatanovou?
Dobrá otázka na záver! :) ...mať úžasnú príležitosť žiť to, čo si vysnívam a to, čo ma najviac baví ;) Pekný deň vám všetkým, ďakujem za príjemne strávený čas s vašimi otázkami! Majte fantasticé leto! Zuzana
08.06.2018 11:38 - otázka od Arpad Zlomko
Kedy ideme na Krivan??! Zabal lepenak a podme :)
ja už som na ceste.... :)
08.06.2018 11:36 - otázka od hadajkto
Zuzka, pekny den prajem... co tak konecne spievat vesele, optimisticke pesnicky ?... a ked k tomu este pridate text, ktoreho rytmika netrha slovenske usi, slubujem, ze si Vase piesne vypocujem az do konca.
Pekný deň aj vám :) nech sa páči, v mojej diskografii takých nájdete hneď niekoľko ;)
08.06.2018 11:34 - otázka od Peto
Ahoj Zuzka v Povazskej bystrici poprsalo je zamracene,paci sa ti maninska tiesnava?
Ahoj, páči! bola som tam, čarovné miesto, chystám sa znova! ;)
08.06.2018 11:34 - otázka od nic len tak
kolko je hodin ?
Najvyšší čas ukončiť chat :)
08.06.2018 11:33 - otázka od forester
Ahoj Zuzana, Mrzí ma, že slovenská umelecká obec ( vrátane Teba ) sa vôbec nezapája do vnútropolitickej situácie, ktorá tu vládne a s ktorou predpokladám nesúhlasite ani Vy, prečo ???
Ahoj. Nikdy som nehrala pre politické kampane a ani som sa politicky nevyjadrovala. Robím hudbu a nechcem ju spájať s politikou. To, čo sa deje okolo mi nie je jedno a sledujem to pozorne. Nedištancujem sa, som súčasťou davu, mám svoj názor, no to však hneď neznamená, že sa musím vyjadrovať verejne.
08.06.2018 11:16 - otázka od Eva
Ahoj Zuzka...planujes ako singel do radii anglicku pesnicku...mala by som 2 typy...album je skvelyyyy!!!!☺☺☺☺
Ahoj, to ešte uvidím :) napíš mi typy!! ďakujem veľmi!!! ;)
08.06.2018 11:14 - otázka od Benjamin
Ahoj Zuzka. Dakujeme za nadherne skladby, obzvlast Jedina, jediny!! Uplne jedinecna!! Prosim xcem sa opytat ci sa da nejako dostat k instrumentalnej verzii..zakupit, alebo ako ..dakujem Ben
Benjamín, ďakujem moc!!! :) Inštrumentálna verzia dostupná bohužiaľ nie je... všetko dobré ;)
08.06.2018 11:08 - otázka od Eva
Ahoj Zuzka...s kym by si chcela stat na podiu a spievat si s nim/s nou?nechas si naradt vlasy...? To vsetko si si robila sama ...cely album??aj aranzmany vsetko...ty si to vsetko vymyslela??
ahoj... hmm, v tomto smere už veľmi nesnívam :) ale keď to mám urobiť teraz, aspoň nachvíľu kvôli tebe, tak Coldplay ;)) Vlasy, to uvidím časom, zatiaľ mi to vyhovuje takto, je to najpraktickejší strih, aký som kedy mala... Ano a veľmi ma to bavilo ;)
08.06.2018 11:03 - otázka od Frantisek
Ahoj Zuzana, uvodom gratulujem k novemu albumu a chcel by som sa Ta spytat, kedze mas velmi vela krasnych pesniciek, ci neplanujes vydat spevnik, tak ako sa to deje u interpretov, ktori maju mnozstvo hitov. Som presvedceny, ze Tvojich fanusikov by to velmi potesilo. Dakujem a prajem krasne muzikantske leto. F.
ahoj, ďakujem! :) spevník raz určite vydám, možno k 20.výročiu? :) všetko dobré!
08.06.2018 11:01 - otázka od luba
Zuzana, zdate sa mi az prilis skromna a utiahnuta.Ludia Vas maju radi, hoci prave ja nie som velkym fanusikom Vasej hudby. No mozno je to prave pre tu Vasu az prehnanu skromnost. Otvorte sa trochu , ukazte co vo Vas je,. To je len moj nazor. Vela stastia v zovote a v praci. Ste sympaticka zena :)
:) viete, nikdy som nebola ten sebestredný a prehnane asertívny človek, ktorý potrebuje dávať okoliu znať, že je niečo viac. To v povahe nemám a zrejme ani nikdy mať nebudem. Sebavedomia mám tak akurát a nechcem sa snažiť o nič viac, čo mi nie je prirodzené, to by ste mi potom neverili ani za mak a nabudúce by ste mi napísali, aby som sa trošku zmiernila :)) všetko je tak, ako má byť. Všetko dobé vám ;)
08.06.2018 10:57 - otázka od hana
Dobrý deň, blahoželám k nadchádzajúcim narodeninám, tiež som sa narodila 14.júna, ale iba o 19 rokov skôr.Otázku nemám, len som Vám chcela povedať, že mám veľmi rada Vašu hudbu a aj napriek vekovému rozdielu veľa vecí vnímam a prežívam tak, ako o tom spievate.Hana
Dobrý deň, ďakujem pekne, to je milé! :) tak to aj ja Vám prajem všetko dobré, veľa zdravia!!! :)
08.06.2018 10:55 - otázka od Lenka
Ahoj Zuzka, ako sa Ti páči život v Bratislave? Pekný deň. Lenka
ahoj, páči! zvykla som si tu, mám tu svoje zázemie, priateľov, obľúbené miesta... ale, domov je aj tak vždy len jeden, keď mám Bratislavy dosť, utekám domov, do hôr ;)
08.06.2018 10:53 - otázka od KK
Dobrý deň, Zuzka veľká vďaka za skladbu Jediný a jediná.Význam textu aj hudbu môžu naozaj pochopiť len ĺudia ,ktorí mali to šťastie stretnút v živote toho svojho jediného alebo jedinú.Plačem za každým keď počujem túto pieseň.Keď si človek uvedomí že tu nemusí byť na veky pochopí ako bolí toto zistenie. Prajem Ti aby bola Tvoja tvorba vždy taká úžasná. Krásne leto :).
Dobrý deň, ďakujem veľmi pekne... to poteší... :) všetko dobré aj vám!
08.06.2018 10:52 - otázka od angela
vraj máš za suseda Miša Hudáka... aký sú Hudákovci ako susedia, je Mišo aj v súkromí taká veselá kopa ako sa javí v TV? želám ti všetko dobré...
Ano, je to tak :) sú výborní, Mišo je v súkromí ešte veselšia kopa ako v TV :) ďakujem, všetko dobré!
08.06.2018 10:51 - otázka od Maja
Ako sa mas?
Vyborne! :)
08.06.2018 10:51 - otázka od 133
Ahoj :) ja len, že nový album je skvelý, nesklamala si ;) na ktoré festivaly sa tešíš?
Ahoj, ďakujem moc, teším sa, že sa ti páč!! ;) teším sa na všetky, letné festivalovanie je moje obľúbené obdobie v roku....
08.06.2018 10:49 - otázka od Mária Bitáková
Prajem pekný deň Zuzka. Čo hovoríte na atmosféru nenávisti, xenofóbie a neznášanlivosti, ktorá v ostatných rokoch zaplavila našu krajinu? Čo je podľa vás príčinou takýchto negatívnych spoločenských nálad?
Pekný deň, myslím, že mi pár riadkov v tomto chate nebude úplne stačiť pani Mária... Príčinou sme si my, ľudia a mamon...
08.06.2018 10:46 - otázka od Džastin
ahoj Zuzi, máš momentálne priateľa?
ahoj, k súkromiu dnes nie... ;)
08.06.2018 10:45 - otázka od Martin
Ahoj Zuzana,.kde budeš tráviť letnú dovolenku???Na aké festivaly sa chystáš hrať a ba aké sa chystáš zabávať. Dík pekný deň
Ahoj, pôjdem na týždeň k moru a potom sa teším na Island. Festivalov je veľa, ako každé leto, teším sa na každý! lenj tak sa zabávať ale nepôjdem zrejme na žiaden, bude toho pracovného dosť... pekný deň!
08.06.2018 10:42 - otázka od Maja
Ahoj Zuzi...uz vieme preco sa sa tak na dlho odmlcala....bol to urcite tazky a narocny cas...ale tvoj dvoj album je dokazom ze si dozrela nie len ako umelec ale ako vsestranna hudobnicka...to nie je len tak...ze Ti niekto napise pesnicku a Ty ju naspievas...dokazala si tymto albumom ze mas svoje miesto na slovenskej popularnej scene...tvoje pesnicky sa navzdy zachovaju v nasich srdciach...v dobrom aj v zlom,tam kde sa neumiera,horou ,miesta,daj ruku do mojej ruky...jediny a jedina..a vela vela dalsich..chcem Ti vyjadrit obdiv a vzdat poklonu tvojej tvorbe....nie si clovek ,ktory potrebuje byt v kazdej reklame...v kazdej televiznej relacii,ci uz ako spevacka alebo moderatorka... chcem Ti ale povedat bud viac odvazna...pusti sa do projektov kde Ta ludia uvidia nie len na podiu...mas na to rozdavat radost ...vyzaruje s teba obrovska charizma...bud stastna a nech sa Ti dari...kolektiv ZANYA...
Maja, ĎAKUJEM MOC!! :) to si veľmi vážim... pozdravujem kolektív! ;)
08.06.2018 10:39 - otázka od Aladar Miazga
Nejdes si radsej zahrat squash? :P
Hneď po tom, čo skončím tento chat :)
08.06.2018 10:38 - otázka od Arpad Zlomko
Kedy budes dirigovat velky orchester? :)
Čoskoro!! :)
08.06.2018 10:38 - otázka od Veronika
Ahoj Zuzana,chcem sa ťa opýtať keď niekto býva mimo BA,až na Strednom Slovensku že ako sa dostane k tvojmu podpisu?posielaš podpiskarty aj domov na adresy?alebo sa podpisuješ väčšinou na koncertoch?V okolí ZV veľmi nemávaš nič tak som nemala ešte možnosť ťa nikde vidieť :-( Ďakujem za odpoveď a Všetko dobré v živote prajem!
Ahojte, som tu, idem na to :) Veronika, jasné, podpiskarty posielam aj na adresy domov. Tu nájdeš spôsob, ako na to: www.zuzanasmatanova.sk/kontakt ... ďakuje, všetko dobré!

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu