Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Fialkovej fiasko na olympiáde: Nečakané reakcie... Toto jej odkazujú celebrity!

Paulína Fialková, Paľo Habera, Matej Sajfa Cifra, Dominika Cibulková Zobraziť galériu (13)
Paulína Fialková, Paľo Habera, Matej Sajfa Cifra, Dominika Cibulková

BRATISLAVA – V týchto dňoch sa o ničom inom nehovorí ako o olympiáde v Pjongčangu. V utorok slovenskí fanúšikovia s nadšením očakávali štart slovenských biatlonových reprezentantov v zmiešanej štafete. Namiesto radosti však zavládlo u mnohých fanúšikov sklamanie. Dvadsaťpäťročná reprezentantka Paulína Fialková hneď na úvod zmarila všetky naše nádeje na medailové umiestnenie, keď jej absolútne nevyšla streľba a z ôsmich rán netrafila terč sedemkrát. Musela ísť na štyri trestné okruhy, jeden však vynechala a nakoniec náš tím diskvalifikovali. Po tomto fiasku sa zrútila a tímu ako aj fanúšikom sa so slzami v očiach verejne ospravedlnila. Potom ale zaplavili internet nečakané reakcie známych tvárí a toto jej odkazujú!

Mnohé slovenské celebrity nelenili a ihneď prejavili so slovenskou športovkyňou súcit a verejne sa vyjadrili k jej neúspechu. Jedným z nich bol aj spevák a nemilosrdný kat speváckej šou Superstar Paľo Habera. Ten Fialkovej odkázal toto a mnohí ďalší s ním súhlasili:

„Jasné, že som to sledoval a bolo mi jej strašne, strašne ľuto. Myslíte, že existuje nejaký športovec a človek, ktorý by chcel zažiť niečo podobné? V pretekoch, kde nejdete za seba, ale aj za ostatných kamarátov a za svoju krajinu? Za 60 sekúnd sa vám zrúti celý svet. Je to váš svet - vaše povolanie, vaša hrdosť, je to to, čo viete robiť najlepšie zo všetkých ľudí vo vašej krajine. Takíto ľudia majú talent, obrovskú pracovitosť a odvahu reprezentovať svoju krajinu! Bola by to veľmi idylická predstava, keby všetko vyšlo. Dnes to Paulíne a ďalším našim nevyšlo. Áno - aj také veci sa stávajú. Netreba robiť z toho nejakú národnú tragédiu, veď je to fakt len ŠPORT! Teraz treba týchto ľudí podržať a byť s nimi! Teraz sa ukážte, ľudkovia, akí ste fanúšikovia, keď niečo nevyjde! Mimochodom, toto dievča dosiahlo pred pár dňami na olympiáde svoj životný úspech (5. miesto) a urobilo pre Slovensko viac ako 99,99% z nás. Fandím so zdravým rozumom!“

Pod jeho statusom ihneď zareagovala aj známa topmodelka Michaela Kocianová, ktorá so spevákom súhlasí a uviedla: „Dobre napísané! Prevzaté!“ Rovnako tak zareagoval aj moderátor Peter Šarkan Novák, ktorý napísal: „Úplný súhlas“ a takisto sa k nim priklonil aj spevák Robo Papp: „ Výborne si to zhrnul!“ Okrem nich si našu športovkyňu zastal aj sám prezident SR Andrej Kiska.

„PAULÍNA FIALKOVÁ - HLAVU HORE. Prijal som dnes predsedu poľského Sejmu, vymenoval som nového viceguvernéra Národnej banky, poveril som troch nových veľvyslancov, mal som pracovné rokovanie s členom vlády, zúčastnil som sa na vernisáži a až teraz som videl slzy našej biatlonistky Paulíny Fialkovej. Chcem jej takto na diaľku odkázať: Hlavu hore. Stáva sa to. Taký je šport. Nejde o život. Vieme, že ste skvelá biatlonistka a tešíme sa na vaše ďalšie úspechy, ktoré určite prídu. Jedny nevydarené preteky nič neznamenajú. Aj na tejto olympiáde ste nám dopriali veľa radosti. Cením si aj slová Naste Kuzminovej, kolegov biatlonistov zo štafety, či trénerov. Nepočul som žiadnu výčitku. Presne tak to má byť. Dnes sa to stalo Paulíne Fialkovej, nabudúce sa to môže stať komukoľvek inému. 
Hlavu hore - život ide ďalej. Držím palce všetkým do ďalších pretekov.“

Svoju podporu Fialkovej na sociálnej sieti vyjadril aj moderátor Matej Sajfa Cifra: „Fakt sme sa snažili priamo v Pjončangu povzbudzovať naše biatlonistky a biatlonistov, ale nestačilo to... Ale ako zvyknem hovoriť, za každým neúspechom príde úspech a naopak. Život je skrátka life. A na olympiáde, tak ako na príjmačkách na vysokú školu, nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa!“

Okrem nich ju chceli povzbudiť aj športovci. Okrem Ľubomíra Višňovského, Veroniky Zuzulovej, ktorí vyjadrili súhlas s Haberovým statusom si ju verejne zastala aj tenistka Dominika Cibulková:

„Paulína, chcela by som povedať len toľko, tvoje piate miesto na olympiáde bol pre mňa osobne jeden z naj momentov celej olympiády a bola som hrdá, že máme takú SLOVENKU! Robíš to LEN a LEN pre seba a nikto ťa nemá právo kritizovať, ani keby si nestrelila 10 z 10 (samozrejme okrem teba a tvojho trénera), pre mňa si super športovec a vždy budeš. Ver mi, viem, že to bolí, ale bola som, videla som, zažila som a nikto nemá právo ťa súdiť ani hodnotiť, lebo nikto neobúva tvoje topánky... Ako hovorím ja, na všetkých sa môžeš vieš čo a myslím to naozaj vážne ;) Neboj sa, chlieb nebude lacnejší, ani drahší a na všetko dobré aj zlé sa rýchlo zabudne... Pozdravujem ťa a myslím na Teba.“

Viac o téme: Matej Sajfa CifraDominika CibulkováPaľo HaberaPaulína Fialková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu