Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mojsejovci opäť na súde: Stretli sa tam úplne všetci!

Nora Kabrheľová s manželom Františkom Zobraziť galériu (11)
Nora Kabrheľová s manželom Františkom (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Unikátne stretnutie manželov Kabrheľovcov s Mojsejovcami sa uskutočnilo v utorok (20. 2. 2018) na Okresnom súde v Košiciach. Na súdne pojednávanie prišiel terajší manžel Nory, František Kabrheľ, Braňo Mojsej aj so synom Braňom a Nora Kabrheľová dorazila tiež, i keď s menším meškaním.

Pokračoval totiž spor o určenie neúčinnosti právneho úkonu, ktorým je prepis apartmánu v Tatranskej Lomnici z roku 2011 z Braňa Mojseja na jeho syna. Žalobcom je František Kabrheľ a žaluje Braňa Mojseja aj jeho syna Braňa Mojseja ml. Samosudkyňa súdne pojednávanie po niekoľkých desiatkach minút odročila kvôli doplneniu ďalších listinných dôkazov, týkajúcich sa hypotekárnych zmlúv na nehnuteľnosti, ktoré pred rokmi vtedajší manželia Mojsejovci vlastnili. Súd bude pokračovať v apríli.

Terajší manžel Nory Kabrheľovej, František Kabrheľ chce získať do svojho vlastníctva apartmán v Tatranskej Lomnici, ktorý ešte v roku 2009 prepísala Nora na Braňa Mojseja. Žalobu podal Kabrheľ ešte v auguste 2011, keď s Norou Mojsejovou viedol súdny spor o vrátenie pôžičky vyše 853-tisíc eur. Kabrheľ vtedy žiadal, aby súd zakázal Mojsejovi st. previesť túto i ďalšie nehnuteľnosti na iné osoby.

Podľa Kabrheľa mali chcieť obaja žalovaní darovacou zmluvou, ktorou získal tatranský apartmán Branislav Mojsej junior, sťažiť prípadnú vykonateľnosť rozsudku o státisícovej pôžičke. „Podal som žalobu a žiadosť o neodkladné opatrenie, aby súd vydal zákaz nakladať s ich nehnuteľnosťami. Tento apartmán bol vzápätí, ako som to urobil, prevedený na jeho syna. To považujem za účelové,“ povedal ešte na novembrovom pojednávaní Kabrheľ.

Viac o téme: Braňo MojsejFrantišek KabrheľNora Kabrheľová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu