Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Režisér filmu Vesničko má středisková bojuje o život: Náhle zhoršenie stavu!

Jiří Menzel Zobraziť galériu (4)
Jiří Menzel (Zdroj: TASR)

PRAHA - Režisér legendárnej komédie Vesničko má středisková Jiří Menzel (79) koncom novembra absolvoval niekoľkohodinovú urgentnú operáciu hlavy. A hoci sa počas sviatkov zdalo, že sa jeho zdravotný stav zlepšuje, vianočný zázrak sa nakoniec nevyplnil. České médiá informujú, že režisérov stav sa razantne zhoršil. V nemocnici bojuje o život!

Koncom novembra, po návrate z dovolenky, museli režiséra Jiřího Menzela náhle hospitalizovať. Známy Čech sa vraj dlhšie sťažoval na bolesti ucha a potom celej hlavy. Po tom, čo ho našli skolabovaného v byte, lekári zistili, že jeho mozog napadol zákerný meningokok. 

Po prevoze do Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe musel preto okamžite podstúpiť niekoľkohodinovú operáciu mozgu a lekári ho uviedli do umelého spánku. V tom pobudol dlhých 32 dní a prebudil sa až deň pred Štedrým dňom. 

Všetko však nasvedčovalo tomu, že sa jeho stav pomaly zlepšuje... Radosť z vianočného zázraku však teraz vystriedal opäť strach. Ako totiž informujú české médiá, stav uznávaného režiséra sa aktuálne opäť razantne zhoršil. Oscarový filmár musel byť vraj znovu prevezený na anesteziologicko-resuscitačné oddelenie so zvýšenou starostlivosťou.

Viac o téme: Jiří MenzelVesničko má středisková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu