Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Legendárni slovenskí umelci, ako ich (možno) nepoznáte: Vulgárne piesne plné erotiky... Pozor, nevhodné do 18 rokov!

Marián Labuda, Ivan Krajíček, Pavol Hammel Zobraziť galériu (4)
Marián Labuda, Ivan Krajíček, Pavol Hammel (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Pozor, skvosty sú plné erotiky a vulgarizmov! Nezabudnuteľné osobnosti slovenskej kultúry - Marián Labuda (73), Ivan Krajíček (†57) či Pavol Hammel (69) - sa za svojich mladých čias vedeli poriadne odviazať. Svedčí o tom zbierka nemravných skladieb s názvom „Silvester 68“, ktoré zabávajú ľudí dodnes. Z bláznivej kreativity našich klasikov pôjdete do kolien aj vy!

Ak ste si doteraz mysleli, že staršia generácia slovenských umelcov si nedokázala vyhodiť z kopýtka, tak ste boli na veľkom omyle. Za všetko totiž hovorí kompilácia piesní „Silvester 68“, ktorá obsahuje 20 uletených skladieb plných vulgarizmov, situačnej komiky, sexu či výsmech na vlastný účet tvorcov.

Skladba Pichni od herca Mariána Labudu je coverom na jeho vlastnú pieseň z krátkometrážneho filmu Dýchni.
Zobraziť galériu (4)
Skladba Pichni od herca Mariána Labudu je coverom na jeho vlastnú pieseň z krátkometrážneho filmu Dýchni.  (Zdroj: YouTube)

Azda najúspešnejšími sa stali skvosty Mariána Labudu (Pichni) a Ivana Krajíčka (Ku*va Božena), pri ktorých na youtube svieti približne 700 tisíc zhliadnutí. Legendárny moderátor zábavnej speváckej šou Repete bol dokonca údajne prvým odvážlivcom, ktorý prišiel s myšlienkou pohrať sa s textami vlastných hitov.

S nápadom prespievať pôvodné piesne na niečo zábavnejšie prišiel zabávač Ivan Krajíček (skladba s názvom Ku*va Božena).
Zobraziť galériu (4)
S nápadom prespievať pôvodné piesne na niečo zábavnejšie prišiel zabávač Ivan Krajíček (skladba s názvom Ku*va Božena).  (Zdroj: YouTube)

Ďalším spomedzi plejády prominentov, ktorí sa po nahrávaní v štúdiu nechali nahovoriť na napísanie novej, šialenej verzie pre svoje piesne bol aj spevák Pavol Hammel. Ten bláznivú zbierku obohatil o lyrickú skaldbu Ko*ot kominár. K veselej partičke interpretov sa ďalej pridali i Tatiana Hubinská, Oldo Hlaváček či Dušan Grúň.

Hovorí sa však, že vulgárne piesne mali mať hlbší význam - umelci nimi vraj protestovali proti okupácii Československa vojskami Varšavskej zmluvy. 

UPOZORNENIE: Piesne obsahujú vulgárne nadávky a texty prešpikované sexuálnymi narážkami. Nevhodné do 18 rokov!

Video: Marián Labuda - Pichni

Marián Labuda - Pichni

Video: Ivan Krajíček - Ku*va Božena

Ivan Krajíček - Ku*va Božena

Video: Pavol Hammel - Ko*ot kominár

Pavol Hammel - Ko*ot kominár

Viac o téme: Pavol HammelMarián LabudaIvan Krajíček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu