Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šokujúce slová: Lucie Bílá prehovorila o sexuálnom obťažovaní

Lucie Bílá prehovorila o sexuálnom obťažovaní Zobraziť galériu (5)
Lucie Bílá prehovorila o sexuálnom obťažovaní (Zdroj: Jan Zemiar)

PRAHA - Nielen Amerikou, ale celým svetom otriasol škandál sexuálneho obťažovania. Po jednej hollywoodskej kauze sa zrazu začali vynárať nové prípady, s ktorými sa ochotne delia verejne aj naše známe tváre. Čo však môžeme považovať za násilie a čo nie? O sexuálnom „harašmente“ otvorene prehovorila aj bývalá rockerka Lucie Bílá (51). Jej šokujúca výpoveď vás určite dostane!

Kauza amerického producenta Harweyho Weinsteina, ktorý bol obvinený zo sexuálneho obťažovania, postavila do pozoru dámy z celého sveta. Tento škandál doslova odštartoval lavínu ženských výpovedí opisujúcich situácie, keď sa ocitli pod sexuálnym nátlakom.

K tejto téme sa čoraz častejšie vyjadrujú aj známe osobnosti z nášho šoubiznisu. Za veľkú pozornosť stojí predovšetkým názor niekoľkonásobnej zlatej slávice Lucie Bílej, ktorá sa v prepieranej afére prekvapivo postavila na stranu mužského pokolenia. „Na čo by sa tie dievčatá mali sťažovať? Je predsa pekné, že o ne chlap prejaví nejaký záujem. Vy chlapi využijete akúkoľvek príležitosť. Tak čo? Na žene potom záleží, ako sa s tým popasuje. A nemusí sa s tým hneď vyťahovať, alebo toho chlapa zhadzovať,“ otvorene povedala svoje stanovisko tmavovláska.

„Ja naopak musím povedať, že som mala tú smolu, že som vždy spievala s metalovou kapelou a mňa sa chlapi báli, takže mi nikto nič neponúkol. Ja by som bola aj ticho,“ skonštatovala pred kamerami TV Barrandov Lucie. „Mám pocit, že to je taký trend, že budeme nahlas hovoriť veci, ktorými sa zviditeľníme. Niektoré veci by mali byť proste potichu, veď nikto nikomu neublížil. Keď mňa niekto tľapne po zadku? Veď to je predsa lichôtka, nie? Že si všimol, že mám pekný zadok. Ja by som to nepreháňala,“ pokračovala umelkyňa. Evidentne si myslí, že niekedy sa aj z nevinnej poznámky zbytočne vyrába problém, ktorý so sexuálnym „harašmentom“ nemá vôbec nič spoločné.

Medzi nami sa však nachádzajú aj ženy, ktorým je takéto správanie mužov nepríjemné. To, nad čím niektoré len pokrčia plecom, iným môže spôsobiť až traumu, či dokonca strach z nadviazania vzťahu.

Lucie si ale zasa na druhej strane uvedomuje aj vážnosť tejto situácie, ktorú v alarmujúcich prípadoch určite netreba podceňovať. „Pokiaľ by ublížil, tak áno, to už je iná vec,“ uzavrela citlivú debatu Bílá.

Viac o téme: Lucie Bílá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu