Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Program pripravovaného Plesu v opere známy: Pozrite, kto počas večera vystúpi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Organizátori nadchádzajúceho 18. ročníka dobročinného Plesu v opere zverejnili program slávnostného večera. Interpreti si 13. januára svojimi koncertmi v historickej budove Slovenského národného divadla pripomenú okrem charitatívneho rozmeru podujatia, ktorým je vzdelávanie zdravotne znevýhodnených detí, i začiatok jubilejnej storočnice od vzniku Československa.

Organizátori preto do programu pripravovaného Plesu v opere zaradili vystúpenia slovenského speváka Mira Žbirku či legendárnej českej kapely Lucie, ktorá do Bratislavy zavíta dokonca v pôvodnej zostave. Chýbať nebude ani vystúpenie Jany Kirschner, Katky Knechtovej, Dana Bártu, Svetlany Rymarenko či Martina Madeja. Niektorí zo spomínaných umelcov sa pritom na pódiu predstavia i v netradičných česko-slovenských dvojiciach za doprovodu Big Bandu Gustava Broma pod taktovkou dirigenta Vladimíra Valoviča. „Mnohí sme sa narodili ešte v Československu a dodnes vnímame výročie jeho vzniku ako oslavu príkladného spolužitia dvoch príbuzných národov. Máme toľko spoločného, nielen v hudbe a kultúre, stále sme si blízki ľudsky a dokážeme naďalej spolupracovať. Veď čo môže byť krajším príkladom, ako keď legendárny československý orchester dlhé roky vedie slovenský dirigent,“ poznamenal Valovič. V ďalších priestoroch historickej budovy SND sa pod vedením primáša Martina Sleziaka predstaví Ľudová hudba Lúčnice.

Okrem programu bude československú storočnicu symbolizovať aj občerstvenie pre hostí a hostky plesu. Servírovať im budú totiž výber známych špecialít slovenskej a českej národnej kuchyne a v rámci tematického menu budú mať svoje zastúpenie aj slovenskí a českí vinári. Informácie poskytla Šema Satkeová z agentúry Neopublic Porter Novelli.

Viac o téme: Ples v opere
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu