Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šokujúca smrť herca (†48) z jojkárskeho seriálu Za sklom: Zomrel priamo v divadle!

Gejza Benkö Zobraziť galériu (7)
Gejza Benkö (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Slovenský a maďarský divadelný svet dnes zasiahla tragická správa. Priamo počas skúšky v divadle zomrel herec a režisér Gejza Benkö (†48), ktorého diváci poznajú zo seriálov Za sklom, Atletiko Cvernofka, Divoké kone či Panelák.

Príčinou nečakanej smrti na javisku mal byť podľa Slovenského denníka infarkt. Benkő skolaboval počas divadelnej skúšky vo východomaďarskom meste Szerencs, ktoré sa nachádza asi 70 kilometrov od Košíc. Tragédii už nedokázali zabrániť ani jeho hereckí kolegovia či privolaná záchranka.

„Je mi to veľmi ľúto, nevedel som o tom. Hrali sme spolu a bol veľmi fajn,“ povedal pre Topky.sk šokovaný Ján Koleník, ktorý si s Gejzom zahral v jojkárskom seriáli Za sklom. Náhlym skonom známeho umelca bol prekvapený aj Roman Luknár, ktorý s hercom spolupracoval  v markizáckom Atletiko Cvernofka. Je to tragédia a je mi to naozaj veľmi ľúto. Úprimnú sústrasť všetkým jeho blízkym,” vyjadril sa pre Slovenský denník.

Šokujúca správa zasiahla aj herca  Mareka Majeského. „Šok... Plačem... Spolužiak náš... Sme všetci s tebou, navždy,“ napísal zronený herec k správe o nečakanej smrti a slová plné bolesti vyslovil aj Jožo Pročko. „Pýtať sa Boha prečo, nemá zmysel. Gejza odpočívaj v pokoji, mám ťa stále rád.“  

Ten pred rokmi kamarátovi vytvoril video, ktoré si teraz so smútkom pripomenul. 

Gejza Benko

Rodine a priateľom Gejzu vyjadrujeme úprimnú sústrasť. 

Viac o téme: Za sklomGejza Benkö
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu