Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najväčší strach herečky Hilmerovej: TOTO ju prenasledovalo roky!

Monika Hilmerová Zobraziť galériu (4)
Monika Hilmerová

BRATISLAVA - Monika Hilmerová (43) už čoskoro zahviezdi v pripravovanom slovenskom filme DOGG. Ten tvoria štyri kontroverzné poviedky, do ktorých je rozličným spôsobom zakomponovaná jedna zo základných ľudských emócií - strach. Oslovili sme preto samotnú herečku, nech nám prezradí, čo je jej najväčším strachom. A TOTO ju vraj prenasledovalo roky!

Na jeseň zavíta do kín ďalšia slovenská novinka s názvom DOGG - štyri kontroverzné poviedky, ktorých základnou súčasťou je strach. Názov diela je odvodený od začiatočných písmen názvov poviedok: Duet, Opus Dei, Grassvater a Game. „Diváci budú v každej z nich konfrontovaní s emóciou úzkosti, strachu až hnusu v poriadne bizarnom obale, ktorý je na Slovensku netradičný,“ tvrdia tvorcovia.

Jednou zo známych hereckých tvárí, ktoré sa v diele objavia, je Monika Hilmerová. Jej filmovú postavu bude sužovať strach a úzkosť z prekonaného teroristického útoku na letisku a neznámeho obyvateľa povaly. Oslovili sme preto samotnú herečku, nech nám prezradí, aký je jej najväčší strach v reálnom živote a či ju nejako ovplyvnili teroristické útoky, ktoré v poslednom období prežila Európa. 

„Neprepadávam nejakým prehnaným obavám v tomto smere a tak, ako sú nebezpečné teroristické útoky, tak podobne považujem za nebezpečné aj extrémistické reakcie na ne a médiami šírené poplašné katastrofické správy,“ opísala svoj pohľad na vec Hilmerová. No predsa len sa snaží byť dnes opatrnejšia a krajinám, kde je väčší predpoklad, že by mohlo dôjsť k útoku, sa vyhýba.

„Sú krajiny, kde je pravdepodobnosť útokov alebo nepokojov väčšia alebo také, kde boje prebiehajú a takému niečomu sa snažím vyhnúť, ale neznamená to, že sedím iba doma a že by som nikam necestovala, lebo dnes už človek nevie predpovedať, kde čo môže nastať a na, s prepáčením, psychopata, môžete naraziť kdekoľvek,“ zhodnotila Hilmerová.

Tá vraj dnes netrpí žiadnymi fóbiami, ani iným pocitom strachu. Problémy jej robí len väčšia masa ľudí, kedy vždy mimovoľne hľadá  najbližšiu únikovú cestu preč... V detstve to však bolo o trochu horšie. „V detstve to boli také bežné detské strachy - ako keď sa dieťa bojí tmy a pracuje tam silno fantázia, ale nič také výnimočné či nezvyčajné som neprežívala. Keď  som bola malá, mala som 4 roky, tak som sa strašne bála besnej líšky,“ povedala nám so smiechom Monika. 

Okrem spomínanej herečky sa v štyroch poviedkach objavia aj známi herci Marián Mitaš či Judit Bárdos. Pozrite si videoklip, ktorý k filmu vznikol. 

Viac o téme: Monika Hilmerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu