Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Andy Kraus odhodil zábrany: Toto je jeho intímna spoveď!

Andy Kraus Zobraziť galériu (9)
Andy Kraus (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Rozhodol sa vyjsť von s osobnými pocitmi. Pred pár dňami Andy Kraus (50) pokrstil svoju knihu Route 67, kde opisuje zážitky nadobudnuté počas cesty v Amerike, ktorú absolvoval s priateľmi na motorke. To však ani zďaleka nie je všetko. Režisér sa v svojej prvotine zveril aj s intímnymi myšlienkami, ktoré sa týkajú výsostne jeho súkromného života. Na čo sa teda môžu fanúšikovia v knihe tešiť?

Kraus na Slovensku patrí medzi najuznávanejších televíznych režisérov a na konte má niekoľko projektov. Hoci by si človek povedal, že Andy musí byť poriadne pracovne vyťažený, najnovšie si vyskúšal dokonca aj polohu spisovateľa. Zaujímavosťou je, že jeho kniha vznikala doslova za pochodu. Svoje texty totiž do vydavateľstva posielal rovno počas cesty. 

Andy Kraus - krst knihy Route 67
„Ono sa to tam všetko prelína. Tá knižka má viac vrstiev. Je to trošku aj cestopis, ideme tam po tých mestách, z ktorých vždy napíšem aspoň niečo, čo ma tam zaujalo, nezaujalo. Ale nie je to podstata tej knihy. Podstatou je kombinácia, že som bol na Route 66 a toho, že som bol na motorke. Vyprovokovalo to môj mozog k tomu, aby som začal písať veci, ktoré by som asi za iných okolností nedokázal napísať,” ozrejmil nám, keď sme sa zaujímali, o čom vlastne kniha Route 67 je. 

Ak by ste teda čakali len zážitky z dobrodružnej cesty v Amerike, ste na omyle. „Pospomínal som si naplno na veci z môjho detstva, mojej puberty, z dospievania... Sú tam veci, ktoré sú možno trošku filozofické a sú tam aj intímne veci, čo sa týka napríklad môjho vzťahu k deťom, je to tam veľmi otvorene. Nemal som v tej knihe žiadne zábrany, to znamená, že to čo bulvárnemu portálu možno nepoviem, tak tam to je,“ povedal nám Andy, ktorý nevylučuje, že pokiaľ by kniha mala úspech, fanúšikovia by sa mohli dočkať aj ďalšej. .

Ak vás zaujíma, kedy Kraus stihol cestu absolvovať, s akou nepríjemnosťou sa stretol a čo nám prezradil o svojich budúcich motorkárskych plánoch, kliknite si na videorozhovor v článku. 

Viac o téme: RouteAndy Kraus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu