Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Petra odmietali modelingové agentúry: Teraz je z neho svetoznáma MODELKA!

Z Petra Nitku sa stáva žena. Zobraziť galériu (5)
Z Petra Nitku sa stáva žena. (Zdroj: INstagram P.N.)

PRAHA - Takáto je krásna! 23-ročný Petr Nitka sa síce narodil ako muž, no pre jeho ženské črty a androgynný vzhľad by ste ho od nežnejšieho pohlavia určite nerozoznali. Jeho výnimočnosť mu zabezpečila aj bohatú kariéru v zahraničí, kde ho oslovujú svetoznámi fotografi a návrhári. Aj napriek tejto skutočnosti mu ale naše agentúry veľké šance nedávali. Teraz môžu ľutovať!

Jemné črty, neobyčajná tvár a štíhla figúra. Toto sú hlavné atribúty Petra Nitku – prvého androgynného modela v Česko-Slovensku, ktorý v súčasnosti doslova dobýja módny svet. Zaujímavý manekýn má síce len 23 rokov, no už teraz sa môže pochváliť zaujímavými spoluprácami s renomovanými návrhármi či fotografmi.

Aj napriek tejto skutočnosti mu však v našich končinách veľké šance nedávali. „Mám pocit, že mám v Česku zákaz. Viac menej tento rok v októbri sa objavím prvýkrát na prehliadke v Česku, ale teším sa veľmi. S modelkami vo svete vychádzam vždy veľmi dobre,“ povedal pre internetový portál noizz.sk.

Pohlavne neutrálny model, ktorý má za sebou prehliadky v Rumunsku, Indii a aj New Yorku dokonca priznal, že dnes sa viac cíti byť ženou, líči sa, aj oblieka v dámskom oddelení a netají sa ani tým, že čoskoro zmení svoje telo aj fyzicky. „Zmenu pohlavia podstupujem už tri mesiace. Samozrejme, že všetci ľudia v mojom okolí o tom už dlhšiu dobu vedia, ale mal som strach o svoju kariéru. Uvedomil som si ale, že označenie androgýnny model bolo v mojom prípade len reklamný názov, a preto že mužský modeling som nerobil nikdy, na žiadnej prehliadke v žiadnej krajine. Veľa dizajnérov ma malo pôvodne v pláne obliecť do pánskeho oblečenia na prehliadku, ale keď ma potom videli na vlastné oči, tento nápad okamžite zamietli,“ otvorene dodal Petr.

Viac o téme: Petr Nitka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu