Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďurovčík sa rozplakal pred kamerami: Bolestivé slová o smrti profesora Nosáľa!

Ján Ďurovčík Zobraziť galériu (8)
Ján Ďurovčík

BRATISLAVA - V sobotu v noci tento svet opustila lúčničiarska legenda, profesor Štefan Nosáľ (†90). Jeho žiak Ján Ďurovčík (46) nesie túto stratu ťažko a pred markizáckymi kamerami pri rozprávaní o skvelom choreografovi nedokázal skryť slzy.

Štefan Nosáľ bol doslova svetovou raritou. Ako odznelo v markizáckom Reflexe, bol najdlhšie pôsobiacim choreografom v jednom súbore. Za ten čas si ho obľúbilo mnoho ľudí a spomínať má na čo aj jeho žiak Ján Ďurovčík. 

„Je to hrozné, ale na druhej strane on šíril radosť celý život a bol to génius národa a on tak aj odišiel. Zanechal krásno, dožil sa vysokého veku, úcty, rešpektu... Vybudoval Lúčnicu, ktorá bude žiť, má tam ľudí, ktorí budú dbať o to, čo treba. Nielen to, ako tvoril, ale aj ako odišiel – chvalabohu v noci v pokoji, to je bohom šťastím obdarený človek,” povedal pre Reflex Ďurovčík. 

Počas rozhovoru choreograf nedokázal skryť pohnutie, prezrádzal ho hlas a vyhŕkli mu aj slzy. „Je to hrozné, že bol tu Beďo – odišiel mi, teraz mi odišiel Števo, ostal som sám. Ale to nie je podstatné, pretože práca je večná a on zanechal večnú prácu. Roky sa budeme na ňu dívať a učiť sa,” uzavrel. 

Viac o téme: Ján Ďurovčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu